Date companie
 
 
 
 

Un nou adãpost pentru victimele violenței domestice a fost inaugurat astãzi în Capitalã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, barbati, familie, victime, ajutor, femei, violenta, adapost, domestica, consiliere
 

Un nou adãpost pentru victimele violenței domestice, inaugurat în Capitalã! La fiecare 10 minute, în România, cinci femei sunt victimele violenței în familie, însã puține au curajul sã cearã ajutor. Anul trecut, 100 și-au gãsit sfâșitul sub loviturile bărbaților care au jurat în fața lui Dumnezeu că le vor iubi și vor avea grijă de ele. Dintre femeile care au scăpat cu zile în urma agresiunilor, doar 4.800 de femei și-au dat în vileag soții bãtãuși. Ca în majoritatea cazurilor, una dintre victime spune că a îndurat coșmarul bătăilor cu speranța că bărbatul ei va deveni mai bun și nu o va mai lovi.

VOX "Am zis ca poate se schimba, ca isi revine. Cand venea fratele lui la el acasa se imbatau, facea panarama, maica-sa ii baga in cap fel de fel de chestii."

Femeia are 24 de ani și un copil. Mai bine de un an a îndurat batãile bărbatului. Vineri, dupã ce a rãmas fãrã serviciu din cauza situației de acasã, a cerut ajutor autoritãților.

VOX "Nu mai lucrez. Am plecat de-acolo. De cand cu cearta, cu bataia, am ramas fara munca."

Aceasta femeie este un caz fericit, pentru cã a avut unde sã fugã din calea pumnilor. Este prima femeie agresata, pe care o adãpostește noul centru de asistențã socialã, inaugurat în Capitalã. Aici, pentru o perioadă scurtă de timp, are parte de un acoperiș, o masã caldã și de consiliere psihologicã și juridicã. Centrul de asistenta sociala are aproape 20 de camere, cu baie proprie, locuri de joacă pentru copii și bucãtãrie.
 
SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "E o chestiune desteapta. De obicei, din cauza amabilitatii, cu ghilimelele de rigoare, a sotilor, sunt desfigurate si nu-ti face placere sa te uiti in oglinda."

Acesta este al treilea adãpost înființat de Primaria Generalã si gazduieste victimele violenței domestice. La nivel național existã puțin peste 30 astfel de adăposturi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2