Date companie
 
 
 
 

Un nou deces, după masacrul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raport, raniti, spital, control, atac, manager, deces, sanctiuni, psihiatrie, sapoca, etilic, sevraj, pintea
 

COSMINA STOIAN, reporter ”Încă un deces, în urma atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca! O femeie, în vârstă de 88 de ani, s-a stins duminică noaptea la Spitalul Floreasca din București, din cauza rănilor suferite. Bilanțul atacului a ajuns, astfel la cinci morți, și opt răniți, dar este posibil ca numărul deceselor să crească, deoarece doi răniți sunt în stare gravă.”

În urma atacului, managerul spitalului a demisionat. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care s-a deplasat, astăzi, la Săpoca că raportul întocmit în urma analizei cazului de la Săpoca este prelucrat și va fi făcut public, dar raportul final al controlului va fi gata peste o lună. Ea a declarat că la unitatea spitalicească au mai fost depuse în ultimii doi ani două rapoarte de agresiune, însă nu există prezentările detaliate ale episoadelor, așa cum spune legislația. Pintea a precizat că mai multe erori umane au dus la comiterea acestui carnagiu. Ministrul Sănătății spune că în declarațiile personalului medical de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca apar inadvertențe. În opinia sa, "într-un minut nu se putea întâmpla așa ceva fără să fi auzit nimeni. "Corpul de Control va începe verificarea spitalelor pentru măsuri de siguranță, vom convoca și o ședință a Comisiei de psihiatrie și câteva organizații non-guvernamentale pentru a putea promova cât mai repede modificările legislative care ne-au fost propuse și care consider că sunt benefice, apoi vom începe o evaluare a funcționării consiliilor de administrație în primul rând la spitalele de psihiatrie din țară, încă o dată reevaluarea normării cu personal, pentru că așa cum spuneam sunt spitale la care s-au aprobat un mare număr de posturi și nu s-a întâmplat nimic. Vreau să văd exact ce, de ce", a adăugat Sorina Pintea.

COSMINA STOIAN, reporter ”Între timp, Tribunalul Buzău a decis ca atacatorul să fie internat, sub pază, într-un salon închis, tot la Săpoca. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, care, aflat în sevraj etilic, a lovit pacienții la întâmplare cu un stativ de perfuzii, va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul atacului.”

Atacatorul a fost internat la cerere, în 15 august, și a fost cazat inițial, într-o cameră cu supraveghere. Vineri a fost mutat, însă, într-un salon nesupravegheat, în care se afalu și alți pacienți. La verificarea fișei medicale s-a constatat că asistenta nu a consemnat faptul că i-ar fi fost administrat sedativul de seară, deși susține că a făcut acest lucru. O altă greșeală este legată de faptul că în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient. Ministrul Sănătății a declarat că la Spitalul de Psihiatrie din Buzău nu este criză de personal, deoarece 7 asistente și 3 infirmiere se ocupau de pavilion, iar din punctul ei de vedere, nu au fost respectate prevederile din fișa postului. Bărbatul de 38 de ani care a comis masacrul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău era alcoolic. NU avea un loc de muncă stabil. Lucra cu ziua și locuia cu mama lui. Cunoscuții spun că nu era deloc violent, dar se mai certa cu mama lui când consuma alcool.


Un nou deces, după masacrul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sancțiuni noi și aspre, pentru șoferi ( 17 Septembrie 2019 )

  Poliția anunță sancțiuni mai dure pentru soferii care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon. Noile sanțiuni, care vor fi aplicate începând cu 12 octombrie, sunt prevăzute de ordonanța adoptată de Guvernul...

 • Focar de febră Q, la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca ( 12 Septembrie 2019 )

  13 studenți și angajați ai Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au fost diagnosticați cu febră Q, o boală care se ia de la animale și nu se transmite de la om la om.

 • Activitatea comisarilor ANPC, evaluată de conducerea instituției ( 11 Septembrie 2019 )

  Activitatea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, sub lupă! Cel care a decis verificările este președintele ANPC, Horia-Miron Constantinescu. Acesta a anunțat că este în desfășurare o analiză a tuturor Direcțiilor din cadrul instituției și a activităților desfășurate de acestea, pentru a se determina dacă există un echilibru cost/eficiență. Totodată, este verificat și modul de lucru al comisarilor.

 • A.N.A.F. controlează casele de marcat ( 5 Septembrie 2019 )

  Sute de avertismente și amenzi de 7,6 mil. lei, date de inspectorii ANAF într-o singură lună!Conform unui comunicat al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în cadrul controalelor efectuate în luna august, inspectorii au identificat...

 • Gradul de ocupare al spitalelor de psihiatrie din toată țara este de aproximativ 60% ( 21 August 2019 )

  Controale la toate spitalele de psihiatrie din țară, începând de luni! Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vrea să vadă dacă sunt respectate normele în domeniu și măsurile de siguranță. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2