Date companie
 
 
 
 

Un nounăscut expulzat de mamă în haznaua din curte, salvat de pompierii din Ploiești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : maternitate, pompieri, ploiesti, mama, salvat, nounascut, hazna
 

Intervenție mai puțin obișnută a pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgeță Prahova! Ei au fost solicitați să scoată un nounăscut dintr-o hazna aflată în curtea unei case. Mama copilului, aflată la a cincea sarcină, a născut în timp ce se afla pe toaletă, iar fătul a căzut direct în groapa plină cu dejecții. Nounăscutul, un băiețel de trei kilograme și jumătate perfect sănătos, a fost scos teafăr și transportat la Maternitatea din Ploiești.

RUXANDRA RADULESCU, medic, Serviciul de Ambulanță Prahova "Hipotermic, viu, asta e cel mai important, 34, 6 grade, o hipotermie ușoară. L-am adus în condiții bune cu incubatorul, încalzit, născut la termen."

CĂLIN BOERU, manager, Maternitatea Ploiești "Copilașul scăpat este bine, mama este bine. Copilul a avut și noroc datorită fizologiei și felului în care s-a rupt până la urmă cordonul ombilical a reușit să cadă în acele condiții pe spate."

Femeia, în vârstă de 38 de ani, mai are patru nașteri. Când și-a dat seama că a expulzat fătul în hazna, ea a strigat dupa ajutor. Rudele au sunat imediat la 112, iar la fata locului au ajuns rapid ambulanța și pompierii. Întrucât gura latrinei era foarte îngusta, pompierii au îndepărtat cabina si podeaua ca să salveze copilașul.

RALUCA VASILOAIE, purtător de cuvânt, I.S.U. Prahova "De la anunțarea evenimentului, până la scoaterea și salvarea bebelusului, a durat aproape 15 minute. Din fericire, a a avut noroc, pentru că l-am găsit cu fața, membrele superioare și inferioare deasupra."

Poliția Prahova face verificări în acest caz, pentru a stabili împrejurările în care a intervenit incidentul. Anchetatorii iau în calcul varianta ca nașterea să fi fost atât de ușoară, încât a luat-o prin surprindere pe femeie, și nu ar fi intenționat în niciun caz să-și arunce copilul în hazna.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2