Date companie
 
 
 
 

Un pescar din Caransebeș a prins o știucă de 17 kilograme

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Decembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caransebes, peste, pescar, stiuca, balta
 

Știucă uriașă, pescuită într-un lac din zona Banatului! Exemplarul cântărește 17 kg și a căzut chiar în plasa proprietarului bălții din Caransebeș. Greutatea obișnuită pentru un pește din această specie este de un kilogram.

AMBIANTA "Ați mai prins așa știucă mare? Cum ați prins-o, cum ați dat de ea? –La pește mic, la caras, la sfoară."

Trofeul va fi congelat și pus la păstrat, până când la balta vestitului pescar Cristi Stauber va poposi și prietenul acestuia, poetul Mircea Dinescu, care este un bucătar desăvârșit.

CRISTI STAUBER, pescar "- Ce o să faceți cu ea? –O să o congelez și o să-l aștept pe prietenul nostru de la Cetate, Mircea Dinescu, marele poet, care este un apropiat al Caransebeșului. O să vină înainte de Sfântul Ioan să o gătim împreună."

Localnicii au fost impresionați de captură și spun că nu au mai văzut un pește atât de mare.

VOX "Un pește mare cum a prins astăzi nu am văzut niciodată. Ce zici de asta? –Monstru, 17 kilograme mi se pare foarte mare."

VOX "- Nu, n-am văzut niciodată. -Știți cum aprins-o? –A prins-o la blincă…Am văzut-o și eu, când a scos-o afară."

Recordul mondial la știucă îi aparține unui pescar german, pe nume Lothar Luis, și datează din anul 1986. Știuca prinsă de acesta cântarea 25 de kilograme.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bărbatul din Iași bolnav de botulism a decedat ( 2 Decembrie 2019 )

  Bărbatul diagnosticat cu botulism a murit! În urmă cu zece zile, bărbatul în vârstă de 68 de ani, din comuna Erbiceni, județul Iași, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce a mâncat o conservă de pește...

 • Pește retras din magazine ( 4 Septembrie 2019 )

  Peste 22 de tone de pește și produse de pește au fost retrase de la comercializare, în urma unor controale efectuate de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. 

 • 900 de kg de pește pescuit ilegal, confiscate ( 16 Iulie 2019 )

  Pește confiscat în apropiere de graniță! Polițiștii de frontieră din Tulcea au depistat, în localitatea Enisala, un cetățean român care transporta cu un autoturism aproximativ 900 kilograme de pește, precum și plase de pescuit.

 • Pescar înecat în apele Mureșului, la Reghin ( 9 Iunie 2019 )

  Caz dramatic, în Reghin! Un bărbat în vârstă de 63 de ani, plecat la pescuit în urmă cu o zi, a fost găsit înecat în râul Mureș. Poliția din Reghin a fost alertată de un bărbat, prieten cu pescarul. Acesta le-a spus polițiștilor...

 • Rețea internațională care se ocupa cu activități ilegale în pescuit, destructurată ( 14 Mai 2019 )

  150 de percheziții au fost desfășurate simultan în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria! Vizat a fost un grup care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării de pește impropriu consumului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2