Date companie
 
 
 
 

Un primar și trei oameni de afaceri din Arad, reținuți într-un dosar de corupție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arad, fonduri, audieri, primar, procurori, DNA, toader, perchezitii, europene, serviciu, abuz, fraudare, grup, infractional, afaceri, zabrani
 

Un primar și trei oameni de afaceri din Arad, reținuți într-un dosar de fraudare de fonduri europene! Prejudiciul este estimat la trei milioane de euro.
După percheziții și audieri, procurorii D.N.A. Timișoara au emis ordonanțe de reținere pentru primarul din localitatea Zăbrani, Marian Toader, și pentru trei oameni de afaceri arădeni. Edilul este acuzat de abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat, iar oamenii de afaceri, de constituire de grup infracțional organizat.

AMBIANȚĂ "- S-au fraudat prin fonduri europene? - Nu, nici gând. - Anchetatorii spun că e un prejudiciu de 3 milioane de euro. - Nu există așa ceva! - Știați de nereguli? - Nu sunt nereguli."

Anchetatorii spun ca oamenii de afaceri au reușit să obțină fonduri europene, pentru înființarea unei culturi de viță-de-vie, printr-un parteneriat cu primăria din Zăbrani. N-au realizat însă lucrările din proiect, și ar fi făcut și cheltuieli fictive.

AMBIANȚĂ "- Se vorbește de fraudarea fondurilor europene. - Nu e vorba de nicio fraudare. - Investiția este făcută. Ce a făcut primarul cu terenurile, nu știu!"

Potrivit anchetatorilor, drept recompensă pentru această afacere, primarul din Zăbrani, Marian Toader, urma să primească 50 de hectare de teren cultivat cu viță-de-vie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2