Date companie
 
 
 
 

Un profesor universitar din Cluj, cel mai bine plătit cadru didactic din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, galati, blaga, profesor, sibiu, salariul, universitar, economice, dunarea, georgescu, facultate, jos, stiinte, matis, ciortea, bondrea, rector
 

Să fii profesor universitar, este profitabil! Cel puțin asta reiese, din declarațiile de avere ale cadrelor universitare. Cel mai bine plătit profesor universitar din țară este Dumitru Matis, decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității "Babes-Bolyai", din Cluj-Napoca. Conform declarației de avere, aferente anului 2012, el a câștigat peste o sută de mii de euro, bani proveniți din mai multe activități de cercetare, dar și din participarea la mai multe comisii de doctorat.

IOAN LUMPERDEAN, prodecan, F.S.E.G.A. Cluj "Nu pot să vă spun cum se poate realiza o astfel sumă, dar mă gândesc că suma respectivă este obținută legal. În facultatea noastră, se desfășoară multe activități legate de cercetare științifică."

Pe locul doi în top se află Gligor Ciortea, profesor la Universitatea "Lucian Blaga", din Sibiu. El a încasat, anul trecut, aproape 80.000 de euro. Este urmat, în clasament, de rectorul aceleiași universități, cu 78.000 de euro.

IOAN BONDREA, rector, Universitatea "Lucian Blaga", Sibiu "Nu este salariul! Sunt venituri acumulate din mai multe activități. Este vorba despre trei proiecte, care s-au finalizat anul acesta. Am participat la conducere de doctorate, iar în ceea ce privește salariul, este salariul aprobat de senat."

Puiu Lucian Georgescu, președintele Senatului Universității "Dunărea de Jos", din Galați, cu un venit de 76.000 de euro, e pe locul patru, în clasamentul celor mai bine plătiți profesori universitari. Salariul mediu, pe an, al unui profesor, este de 5.400 de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2