Date companie
 
 
 
 

Un sat întreg trebuie strămutat din cauza surpărilor de pământ, în județul Gorj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, alunecari, teren, gorj, autoritati, case, evacuare, pamant, sat, surpari, stramutat
 

Un sat întreg din Gorj ar putea fi strămutat din cauza alunecărilor de teren care afectează întreaga zonă! O casă a fost deja înghițită de pamânt, iar alte patru sunt grav afectate și se pot prăbuși în orice moment. Asta, după ce dealul din Bumbești Pitic a luat-o la vale noaptea trecută. Alunecările de teren au început în urma ploilor din ultimele zile, iar autoritățile au dat deja ordin de evacuare. O bătrână care locuia în casa înghițită de pământ a scăpat ca prin minune cu viață.

VOX "Am ieșit afară, am căzut în nămol, când am ajuns eu acolo și s-a huruit. Pe la 4 s-a huruit casa."

Alte 15 persoane, care locuiau în cele patru case afectate de surpări au fost evacuate. Oamenii sunt disperați, acum, pentru că nu știu unde vor locui.

VOX "Am doua fete, nu stiu ce sa fac cu ele si unde sa ma duc."

VOX "- La 5 mă sună vecinul! Băi, ieși că nu mai poți să intri sau să ieși din curte. - Drumul unde era? - Era aici, la nivelul unde suntem noi."

MICHI NIOATĂ, primar "Cand am auzit dezastrul, azidimineață, nu-mi venea sa cred! Nici ieri, nici zilele trecute, nu era vreun semnal că pleacă terenul."

Alte familii și-au parasit locuințele din propria initiativa, de teamă ca tot dealul o va lua la vale. Acum, reprezentanții administrației publice locale analizează varianta ca tot satul să fie strămutat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2