Date companie
 
 
 
 

Un sat întreg trebuie strămutat din cauza surpărilor de pământ, în județul Gorj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, alunecari, teren, gorj, autoritati, case, evacuare, pamant, sat, surpari, stramutat
 

Un sat întreg din Gorj ar putea fi strămutat din cauza alunecărilor de teren care afectează întreaga zonă! O casă a fost deja înghițită de pamânt, iar alte patru sunt grav afectate și se pot prăbuși în orice moment. Asta, după ce dealul din Bumbești Pitic a luat-o la vale noaptea trecută. Alunecările de teren au început în urma ploilor din ultimele zile, iar autoritățile au dat deja ordin de evacuare. O bătrână care locuia în casa înghițită de pământ a scăpat ca prin minune cu viață.

VOX "Am ieșit afară, am căzut în nămol, când am ajuns eu acolo și s-a huruit. Pe la 4 s-a huruit casa."

Alte 15 persoane, care locuiau în cele patru case afectate de surpări au fost evacuate. Oamenii sunt disperați, acum, pentru că nu știu unde vor locui.

VOX "Am doua fete, nu stiu ce sa fac cu ele si unde sa ma duc."

VOX "- La 5 mă sună vecinul! Băi, ieși că nu mai poți să intri sau să ieși din curte. - Drumul unde era? - Era aici, la nivelul unde suntem noi."

MICHI NIOATĂ, primar "Cand am auzit dezastrul, azidimineață, nu-mi venea sa cred! Nici ieri, nici zilele trecute, nu era vreun semnal că pleacă terenul."

Alte familii și-au parasit locuințele din propria initiativa, de teamă ca tot dealul o va lua la vale. Acum, reprezentanții administrației publice locale analizează varianta ca tot satul să fie strămutat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • 140 de locuințe și peste 200 de curți și anexe, inundate ( 16 Iunie 2020 )

  Dezastru provocat de ploile abundente, în majoritatea județelor din țară! 140 de locuințe, peste 200 de curți și anexe gospodărești, opt instituții publice și 21 de străzi din 20 de județe au fost grav afectate de ploile torențiale din ultimele 24 de ore.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2