Date companie
 
 
 
 

Un student din Suceava, inventatorul unui senzor care salvează vieți în caz de cutremur

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : retea, urgenta, cutremur, suceava, inspectorat, situatii, cladire, student, dispozitiv, informatii, vieti, senzor, salveaza, dispeceret
 

Senzorul care salvează vieți! Un student din Suceava a creat un dispozitiv de salvat vieți în caz de cutremur, care a fost si premiat. Senzorul este introdus într-un recipient și se montează pe peretele cu cea mai slabă rezistență din clădire. În cazul prăbușirii clădirii, aparatul se activează și trimite un semnal către o rețea monitorizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. În dispecerat ajunge semnalul cu informații privind clădirea prăbușită și numărul de supraviețuitori.

VOX ”El va fi de dimensiuni mai mici, ceva cum arăt eu. El va fi bagat în perete, dar nu va fi pus deasupra ușii, deasupra geamului, unde există o centură sau un zid cu o rezistență mare.”

Senzorul detectează câmpul electrostatic generat de fiecare om, iar informațiile sunt trimise, cu ajutorul unei aplicații, care are inclusă și o bază de date privind clădirea, către salvatori.

AMBIANTA ”El îmi va spune pe tot etajul câte persoane am intrate pe acel etaj, câte persoane am ieșite și câte sunt decedate. Ieșite, mă refer la persoanele care sunt în viață.”

În prezent, echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență folosesc senzori care depisteaza doar zgomotele. Dispozitivul inventat de studentul din Suceava va fi testat, deocamdată, în clădirile care vor fi detonate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2