Date companie
 
 
 
 

Un tânăr de etnie romă prins la furat a fost ucis în bătaie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bataie, brasov, inchisoare, ucis, etnie, tanar, spargere, magazin, agresori, furat, rom, maghiari, apata
 

Ucis în bătaie, după ce a fost prins la furat! Este vorba de un tânăr rom din comuna Apata, judetul Brașov, care a fost prins în timp ce spărgea un magazin. El a fost bătut de maghiarii din localitate până a fost lăsat fără suflare. Tânărul, în vârstă de 19 ani, a fost suprins în timpul spargerii de mai multe persoane, printre care și fiul primarului.

AMBIANȚĂ "- Veneau acasa, de la botez. Au vazut ca e mișcare înăuntru, au sunat înapoi la cămin, au venit baieții. Cum mi-au povestit, respectivul a sărit peste poarta. Bătaia a fost, aici, în colț. - Spuneți că este implicat și fiul primarului interimar? - Da, așa este!"

Tânarul nu era la prima faptă de acest gen. El a mai fost prins la furat de trei ori, dar părinții susțin că, de fapt, a fost ucis din cauza etniei sale.

VOX "- Eu vreau sa se facă dreptate. - Dar, am înțeles că l-au văzut furând. - Nu, nu l-au vazut! Daca îl vedea la furat, îl prindea la poliție. Au avut boală pe țigani, ca să-i omoare, și l-au prins pe băiatul meu și l-au omorât."

Primarul din Apata neaga acuzațiile și susține că, în comuna care este împărțită între romi și maghiari, nu sunt probleme etnice. Edilul pune fapta tinerilor pe seama băuturii.

TANA GYULA, primar interimar, com. Apata, jud. Brașov, "- V-a spus ca regreta? - Cine n-ar regreta? Cine a vrut intentionat sa faca asa ceva? E inexplicabil! Niciunul n-are antecendente, n-are condămnari, toți sunt fii satului."

Trei dintre agresori au fost arestați preventiv pentru lovituri cauzatoare de moarte, între ei și fiul primarului.

MONICA MUNTEANU, purtator de cuvânt, Parchetul Brasov "Inculpații au surprins victima banuită că ar fi săvârșit o infracțiune de furt, au imobilizat-o și i-au aplicat mai multe lovituri, care au dus la decesul acesteia."

LIVIU NAGHI, purtator de cuvânt, I.P.J. Brasov "Decesul a fost cauzat de multiple lovituri primite cu pumnii și picioarele, de la cei trei suspecți."

Cazul este, acum, în anchetă. Dacă vor fi găsiți vinovați, agresorii risca pâna la 25 de ani de închisoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vedete la Zoo ( 4 August 2021 )

  Primii pui de panda roșu născuți în România, la Grădina Zoologică din Brașov, au fost prezentați publicului, la opt săptămâni de la naștere. Sunt puii lui Peggy și Benji, singurele exemplare de panda roșu din țara noastră. Micuții au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal.

 • Tânărul dispărut în lacul Zetea, găsit înecat după o oră de căutări ( 28 Iunie 2021 )

  Un tânăr de 20 de ani s-a înecat, duminică, în lacul de acumulare Zetea din județul Harghita. El se afla la scăldat și, la un moment dat, a dispărut în apă. Căutările au durat circa o oră, din cauză...

 • Accident mortal în localitatea Muntele Rece, județul Cluj ( 13 Iunie 2021 )

  Accident mortal, în această dimineață, în jurul orei 04:30, în localitatea Muntele Rece, județul Cluj! Un tânăr în vârstă de 20 de ani a murit, după ce mașina sa a căzut într-o râpă de 150 de metri.

 • Coadă la benzinărie, după închiderea magazinelor la ora 18:00 ( 4 Aprilie 2021 )

  Coadă la benzinărie, după închiderea magazinelor la ora 18:00! Restricțiile de weekend din București și din alte localități în care rata de infectare cu SARS CoV-2 a depășit 4 la mia de locuitori și se apropie...

 • Un tânăr a murit, după ce s-a aruncat de pe acoperișul unui cămin studențesc din București ( 5 Martie 2021 )

  Un tânăr în vârstă de 22 de ani s-a aruncat în gol, de pe acoperișul căminului studențesc în care locuia, în București. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, tânărul nu a putut fi salvat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2