Date companie
 
 
 
 

Un tir plin cu nitrat de calciu, răsturnat pe o șosea din județul Timiș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : timis, sofer, pompieri, tir, calciu, rasturnat, nitrat, gataia, birda
 

Un șofer de TIR a fost la un pas să provoace o adevărată tragedie, din cauza neatenției la volan! Autotrenul, care venea din Serbia și se îndrepta spre o fermă din Gătaia, încărcat cu 22 de tone de nitrat de calciu, s-a răsturnat pe marginea șoselei, în dreptul localității Birda, din județul Timiș. Pompierii au izolat perimetrul, circulația a fost oprită, iar localnicii au fost evacuați din case. În componența substanței transportate intră și azotatul de amoniu, care, în amestec cu motorina scursă din rezervorul spart, putea declanșa o explozie de proporții.

VOX "Noi am fost în cameră și numai ne-am trezit cu mașina răsturnată, acolo. Am ieșit afară. Or fost toți acolo! Mașina răsturnată, a venit Poliția, a venit primarul."

VOX "Dacă se scurge ceva motorină și cu azotul peste explozie. Mătura tot colțul ăsta, aici."

La locul accidentului, au ajuns imediat mai multe echipaje de pompieri. Aceștia au presărat nisip, care să absoarbă motorina scursă pe asfalt. Traficul a fost deviat pe rute ocolitoare.

DANIEL DISAGĂ, șef, Poliția Gătaia "Poliția, împreună cu primăria și I.S.U. s-a deplasat la fața locului, a izolat zona, pe un perimetru de 200 de metri. Șoferul a spus că a avut o secundă de neatenție."

GHEORGHE STOIAN, primar, comuna Birda "Au fost evacuați oamenii din zonă pe perimetrul de la un colț la altul."

În urmă cu aproape nouă ani, un TIR care transporta azotat de amoniu a explodat pe DN 2, în comuna Mihăilești, din județul Buzău, și a provocat decesul a 18 oameni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2