Date companie
 
 
 
 

Unda verde pentru angajare la stat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : angajare, stat
 

Angajările în sectorul de stat au fost deblocate de senatorii din comisiile de muncă și buget. Înghețate de guvernul Boc la finalul anului 2008, aceste angajări au primit acum undă verde, în ciuda opoziției parlamentarilor democrat-liberali.

MARIN COTESCU, senator PNL: "Existã si o constrângere bugetarã, dar trebuie mãcar oricât am vrea sã-i angajãm pe toti. Dar mãcar pe cei din primãrii, situatiile urgente unde nu se mai poate lucra."

MARIUS BĂLU, senator PDL: "Pe de o parte dãm afarã mii de oameni din companii de stat, pe de altã parte dãm liber la angajãri în instituþiile de stat. Cine îi mai plãteste pe oamenii ãstia? Eu as propune modificarea amendamentului doar pentru învãtamanat si sãnãtate. Adminsitratiile publice se descurcã."

MARIUS ISĂILĂ, senator PDL: "As veni în completarea colegului meu si as spune: învãtãmânt, sãnãtate si acolo unde este nevoie. (Râsete) -De ce? În sensul cã dacã se fundamenteazã."

Propunerea deblocării posturilor din instituțiile publice, de la administrații la spitale sau școli, a venit din partea președintelui Comisiei de Muncă. Senatorul PSD Liviu Pop spune că nu s-a consultat cu premierul, dar nu crede cã vor fi probleme cu asigurarea banilor de la bugetul de stat.

LIVIU POP, președintele Comisiei de Muncă din Senat: "Bugetul cu cheltuieli de personal e în conformitate cu scrisoarea de intenție cu finanțatorii României. Suma nu e depãșitã la bugetul general. Asta înseamnã cã suma bugetelor locale nu va depãși suma convenitã cu organismele internaționale."

Proiectul de lege urmează sã fie supus votului în plenul Senatului, dar decizia finală va fi luatã de Camera Deputaților.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2