Date companie
 
 
 
 

Unitate de primiri urgențe ultradotată, la Spitalul Județean din Oradea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, oradea, aparatura, echipament, upu
 

Oradea are cea mai modernă și cea mai practică Unitate de Primiri Urgențe din România, cu aparatură și echipamente unicate! Noua clădire a fost construită în prelungirea Spitalului Județean, are trei niveluri și va deservi pacientii din vestul României.

dr. HADRIAN BORCEA, medic șef al UPU-SMURD, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea "Ne-am concentrat să nu fie un UPU mare, ci un UPU funcțional, cum am mai spus-o e un UPU structurat ca și o ceapă, pe principiul foilor de ceapă, centrul fiind în mijloc și toate resursele necesare, materiale umane pentru investigații, explorări sunt concentrate în jurul pacientului."

Lucrările au demarat în urmă cu doi ani, iar până la sfârșitul acestei luni, noua unitate va putea primi pacienți. Până acum, UPU funcționa într-un spațiu util de 350 de mp. Acum, suprafața utilă a crescut la 1.500 de metri pătrați. Peste 50 de pacienți vor putea fi tratați aici, în siguranță.

dr. HADRIAN BORCEA, medic șef al UPU-SMURD, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea "În partea aceea, Computer Tomograf și aparatul de radiologie, sunt chiar în locul în care se desfășoară activitatea medicală, nu mai trebuie să parcurgem distanța mare cu pacienții pentru a face aceste investigații. Aici se face recoltarea, ecografia este la patul pacientului, nu mai e nevoie ca pacientul să părăsească această incintă decât fie pentru internare, fie pentru a pleca acasă sau la un alt spital."

Noua Unitate de Primiri Urgențe are și propriul depozit de medicamente, gestionat cu ajutorul celor mai noi tehnologii. De asemenea, a fost cumpărat și un robot pentru dezinfectarea încăperilor, echipamentului și a aparaturii medicale.

PAUL POPESCU, coordonator tehnic "Acest aparat va fi folosit cu precădere în zona de computer tomograf pentru că acolo, vin foarte mulți bolnavi de Covid, iar dezinfectarea durează destul de mult timp cu mijloace convenționale, iar cu acest nou robot va dura mult mai puțin."

Noua Unitate de Primiri Urgențe este singura din România care are facilități pentru decontaminarea direct de pe targă a pacienților, precum și un izolator pentru aceștia. Investiția pentru noua unitate se ridică la 1.700.000 de euro. Fondurile provin de la Ministerul Sănătații, Primăria Oradea și Banca Mondială.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 12 persoane, reținute în urma perchezițiilor în spitalele suport COVID din Brașov și Harghita ( 4 Decembrie 2020 )

  12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...

 • Incendiu, în Spitalul CF din Cluj-Napoca ( 22 Noiembrie 2020 )

  La doar o săptămână de la tragedia de la Piatra Neamț, un alt spital a fost afectat de incendiu. Pompierii au intervenit, în această dimineață, pentru stingerea focului izbucnit la Spitalul CF din Cluj-Napoca, într-o...

 • Paznicul unui spital din județul Argeș a pulverizat spray lacrimogen asupra pisicii ( 19 Noiembrie 2020 )

  Incident bizar, la spitalul din Ștefănești, județul Argeș! 28 de pacienți și 30 de cadre medicale au fost evacuați, din cauza unui miros înțepător care se simțea în toată clădirea unității sanitare. Pacienții imobilizați...

 • Focar de coronavirus, în Spitalul de Psihiatrie Nucet ( 19 Noiembrie 2020 )

  Focar de coronavirus, la Spitalul de Psihiatrie din orașul Nucet, județul Bihor! Unitatea sanitară a intrat în carantină, după ce 17 pacienți și mai multe cadre medicale s-au infectat cu Sars CoV-2.

 • Draga Olteanu Matei s-a stins din viață ( 18 Noiembrie 2020 )

  Doliu în lumea teatrului românesc! Draga Olteanu Matei a tras cortina pentru totdeauna și s-a stins din viață la 87 de ani. Actrița era internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalulului "Sfântul Spiridon" din Iași, unde...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2