Date companie
 
 
 
 

Universitãțile occidentale vin cu oferte pentru studenții români

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oferte, studenti, romani, studii, universitati, occidentale
 

Universitãțile occidentale vin cu oferte pentru studentii romani. Doar pentru instituțiile de învățământ superior din Marea Britanie, au aplicat pentru viitorul an universitar, pânã în acest moment, peste douã mii de tineri. Potrivit estimãrilor, dupã examenele din varã numãrul lor va depãși, însă, 5.500. Oferte atractive vin si din Spania și Olanda.

TIBERIU PANÃ, elev "Eu mã axez cãtre domeniul chimiei, biochimiei. Eu cred cã, dacã voi termina o facultate în Anglia, mã voi angaja mai ușor acolo, decât cu o facultate din România."

ASPAZIA ȘTEFAN, elevã "În Italia sau Spania m-ar interesa. Poate mã întorc aici și îmi dezvolt o afacere în domeniu."

CRISTINA CRISTESCU, profesor, Universitatea Fontys, Eindhoven "Studenții învațã, iar apoi pun imediat în practicã. Orele nu sunt așa clasice, cum eram noi obișnuiți."

Universitãțile din strãinãtate se aratã foarte interesate sã ne școleascã tinerii.

PETER VAN DEN BOEK,profesor, Universitatea Fontys, Eindhoven "Sunt foarte bine pregãtiți, din punct de vedere social, cultural și intelectual. Primesc o șansã unicã sã studieze în strãinãtate și profitã de ea."

SONYA MITEVA, profesor, Universitatea Salford, Mancester "Studenții români se descurcã destul de bine. De asta am decis sã le oferim mai multe burse, pentru a menține numãrul de studenți români din universitate, la același nivel."

Universitãțile occidentale acordã bursierilor între 30 și 75% din taxele de școlarizare. Mai mult, la unele universitãți studenții beneficiazã chiar și de stagii de practicã plãtite, în multinaționale, ceea ce în România nu se întâmplã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 129.000 de români reveniți din străinătate, înregistrați ca șomeri ( 3 Iunie 2021 )

  Românii reveniți în țară după declanșarea pandemiei de coronavirus, invitați să-și caute job! 129.000 de persoane revenite din străinătate s-au înscris în sistemul de șomaj din România, a anunțat ministrul Muncii...

 • Agențiile de turism au pregătit oferte atractive, pentru sezonul estival ( 12 Mai 2021 )

  Oferte turistice atractive, pentru sezonul estival! Posibilele relaxări ale restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus le dau speranțe românilor care vor să călătorească vara aceasta. Agențiile de turism...

 • Hotelierii pregătesc oferte de nerefuzat, pentru turiști, la Stâna de Vale ( 11 Aprilie 2021 )

  Deși mai sunt trei săptămâni până când ortodocșii vor celebra Sărbătorile Pascale, operatorii economici au început deja pregătirile, pentru a fi siguri că turiștii vor avea parte de un sejur de neuitat. În stațiunea Stâna de Vale, din județul Bihor, unul dintre puținele locuri din țară unde excelența din industria ospitalității se îmbină armonios cu spiritualitatea ortodoxă strămoșească, hotelierii au pregătit oferte speciale și vor avea grijă ca de pe masa festivă, să nu lipsească bucatele tradiționale de Paște.

 • Magia zăpezii, la Stâna de Vale ( 21 Februarie 2021 )

  Dacă pe pârtiile din alte stațiuni sunt înregistrate valuri de accidente, la Stâna de Vale, în județul Bihor, condițiile de pe pârtii permit desfășurarea în condiții de siguranță a sporturilor de iarnă. Mai mult, dacă, în alte zone...

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2