Date companie
 
 
 
 

Urșii atacă gospodăriile din Cheia, județul Prahova

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iunie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, jandarmi, ursi, cheia
 

Sătenii din Cheia, județul Prahova, terorizați de urși! O ursoaică și puii eu ies de câteva nopți din adăpostul pădurii și cutreieră satul Cheia. Dacă pe unii localnici doar i-au speriat cu apariția lor, pe alții i-au păgubit de păsări și iepuri. Localnicii nu mai pun geană pe geană, de când au văzut ursoaica și puii dând târcoale caselor și cotețelor cu păsări.

AMBIANȚĂ "De la distanța aceasta ea este foarte mare."

Până acum, cel puțin șapte gospodării au fost vizitate de fiarele pădurii.

VOX "Erau în liziera pădurii, au mai fost și în alte zile, venea și mergea spre porțiunea asta, stăm cu teamă, nu e deloc plăcut, sper să-l prindă și să-i reloce. Așa, erau drăguți, dar când atacă..."

Unul dintre săteni e necăjit rău, după ce ursoaica i-a omorât toți puii de găină. Chiar și acum, deși cotețul e gol, sălbăticiunea dă târcoale cotețului în fiecare seară.

AMBIANȚĂ "Puii și ursoaica s-au ospatățat cu ele, le-au devorat bucată cu bucată. Nu eram acasă, m-a sunat vecinul, că a văzut ursoaica ieșind cu puii."

Comitetul local pentru situații de urgență din Cheia s-a reunit pentru a stabili o strategie de apărare. Acum, patrule de jandarmi supraveghează satul zi și noapte.

MĂDĂLINA LUPEA, prefect, jud. Prahova "Avem echipele de jandarmi care patrulează, plus reprezentanții Ocolului Silvic, ne-am luat toate măsurile și sperăm ca lucrurile să se linștească."

VASILE CORDOȘ, primar, com. Măneciu, jud. Prahova "Sper că vom lua măsurile ca această ursoaică să fie îndepărtată."

Prin lege, urșii nu pot fi vânați pe teritoriul României. Cea mai bună soluție pentru îndepărtarea ursoaicei și a puilor este capturarea lor și relocarea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2