Date companie
 
 
 
 

Urșii distrug lanurile de porumb și gospodăriile localnicilor din Harghita

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : harghita, senator, agricole, electric, gard, animale, gospodarii, barna, ursi, culturi, porumb, lanuri, tanczos
 

Lanuri de porumb distruse de urși, în județul Harghita! În căutare de hrană, animalele sălbatice au dat iama prin culturile agricole, dar nu se sfiesc să își facă apariția și în zonele locuite.

BOJTE JOZSEF, viceprimar, comuna Sâncrăieni "S-au dus să secere, ursul era în lan și nu a vrut să iasă. Erau să-l calce cu combina și abia atunci a sărit, dar nu a luat-o spre pădure, ci spre case. "

Cele mai multe pagube sunt produse de urșii care intră atât în culturile agricole cât și în grădinile și gospodăriile localnicilor.

VOX "Momentan, în parcelă sunt opt - zece urși. De două săptămâni îi tot scoatem afară, câți reușim, dar tot revin urșii, împreună cu puii lor. "

Nici ferma senatorului UDMR, Tanczos Barna nu a scăpat de incursiunile urșilor. Sălbăticiunile înfometate au distrus hectare întregi de porumb. În speranța că va alunga urșii, senatorul a instalat un gard electric.

BOTH JOZSEF, șef birou, A.P.M. Harghita "Sare gardul ăsta, care a fost montat în timp că am fost în zonă și am văzut că, înainte să se coacă porumbul, deja gardul electric era montat, a sărit și stă pe fund, strânge tot ce e în jurul lui și le mănâncă."

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului spun că numărul incidentelor provocate de animalele sălbatice, în special de urși, s­-a înmulțit în această vară, în Harghita.

DOMOKOS LASZLO, director executiv, A.P.M Harghita " Față de anul trecut, se înregistrează o creștere de 10-15% a atacurilor și pagubelor provocate de animale sălbatice. Anul trecut au fost în jur de 130, iar anul acesta avem peste 140 de cazuri. "

În Harghita trăiesc între 900 și 1.000 de urși.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2