Date companie
 
 
 
 

USL a decis organizarea referendumului pentru Constituție simultan cu europarlamentarele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : alegeri, referendum, USL, prezidentiale
 

USL vrea alegeri comasate! Social-liberalii au decis organizarea referendumului pentru validarea Constituției modificate odată cu alegerile europarlamentarele. Consultarea populară se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv pe 24 și 25 mai, iar pragul de validare este de 50 la sută dintre alegătorii înscriși pe listele de vot.

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter: "Dacă propunerile de modificare a Constituției vor trece la vot, noul președinte va avea puterile mult mai diminuate, iar poziția PSD va fi întărită, pentru că una dintre noile reglementări îl împiedică pe șeful statului să aibă ultimul cuvânt de spus în desemnarea premierului, obligându-l să accepte candidatul propus de partidul sau alianța care a câștigat alegerile. Cât despre organizarea prezidențialelor din acest an, președintele PNL, Crin Antonescu a declarat că acestea vor urma să aibă loc pe 2 sau 9 noiembrie, astfel încât noul președinte să își poată începe activitatea imediat după expirarea mandatului prezidențial al lui Traian Băsescu."

CRIN ANTONESCU, președinte PNL: In leg cu data alegerilor prezidentiale, decizia noastra este sa organizam al prezidentiale cu 45 de zile inainte de finalitatea mandatului actualului presedinte (...) este normal sa nu lasam pe sfarsitul lunii decembrie."


În timp ce reprezentanții USL spun că organizarea referendumului pentru Constituție împreună cu europarlamentarele va crește prezența la urne pentru alegerea deputaților europeni, reprezentanții Opoziției nu sunt de aceeași părere. O reacție vine din partea europarlamentarului PDL, Elena Băsescu. Aceasta susține că decizia este o încercare de subminare a legitimității Parlamentului European, iar campania se va transforma într-un scandal politic "dâmbovițean". Și președintele PPDD, Simona Man, susține că organizarea referendumului pentru modificarea Constituției în același timp cu alegerile europarlamentare contravine deciziilor comunității europene, în schimb, alegerea deputaților pe liste de partid este o idee foarte bună, pentru că va stopa migrația parlamentarilor de la un partid la altul. Liderul PSD, Victor Ponta a anunțat că în urma hotărârilor Congreselor celor două formațiuni, Crin Antonescu este candidatul Uniunii la prezidențialele din 2014.

CRIN ANTONESCU, președinte PNL: "Sa consemnam, sa consfintim faptul ca vrem sa continuam impreuna si vrem sa reusim. avem toate elementele pt a continua si pt a reusi, avem neviie doar de vointa politica si corectitudine politica (...) corectitudine intre parteneri."

VICTOR PONTA, președinte PSD: "- Numele prezidentiabilului trecut in protocol? Sigur ca da. Ce? e o problema? - Si numele viitorului premier? Pe cine vreti dvs sa fie premier?"

Președintele PNL, Crin Antonescu, a mai spus că formațiunile din USL vor lucra pentru o platformă comună la europarlamentare, indiferent dacă vor candida sau nu pe liste comune.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alegeri locale parțiale, în 23 de județe ( 27 Iunie 2021 )

  Alegeri locale parțiale, în 23 de județe! Cetățenii cu drept de vot din 6 orașe și din 30 de comune au fost chemați la urne, pentru a-și alege primarii ori consilierii locali. Cele șase orașe în care...

 • Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru conducerea PNL ( 30 Mai 2021 )

  Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.

 • Întrunirea noului parlament, în cel mult 20 de zile ( 7 Decembrie 2020 )

  Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...

 • AUR, un istoric scurt, dar controversat ( 7 Decembrie 2020 )

  Alianța pentru Unirea Românilor este un câștigător-surpriză al alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Niciun sondaj de opinie din campania electorală nu credita AUR cu un asemenea rezultat.

 • Procesul de vot în Diaspora, în desfășurare ( 5 Decembrie 2020 )

  Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 este în plină desfășurare în străinătate! Prima secție de vot din Diaspora s-a deschis vineri seară, la ora 20:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2