Date companie
 
 
 
 

USL amenință Guvernul cu o moțiune de cenzură

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvernul, opozitia, cenzura, motiune, legi, electorale, raspunderea
 

Parlamentar bicameral, 388 de senatori si deputați si comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Sunt deciziile luate de membrii Coalitiei aflate la putere. Premierul Emil Boc spune că, deocamdată, totul este la nivel de discutie. Șeful Executivului a adăugat că nu s-a luat vreo hotărâre referitoare la angajarea răspunderii pe legile electorale.

EMIL BOC, premierul României "Pot doar sa raspund ca astazi s-au facut progrese importante in ceea ce priveste comasarea alegerilor si reducerea numarului de parlamentari. Cand vom avea proiecte intr-o forma concreta, va vom informa."

Reprezentantii UDMR au precizat că în sedinta Coalitiei s-a stabilit, de principiu, reducerea numărului parlamentarilor la 300 deputati si 88 senatori, precum și mentinerea Legislativului bicameral. La rândul lor, liderii USL susțin că sunt gata sa inițieze o motiune, dacă Executivul îsi angajeaza răspunderea pe legile electorale.

CRIN ANTONESCU, președintele PNL "Suntem de acord cu reducerea numarului de parlamentari, una semnificativa, nu de fatada. Nu suntem de acord cu comasarea. Daca guvernul isi angajează raspunderea, vom depune o moțiune de cenzura."

În opinia lui Antonescu, comasarea alegerilor încalcă spiritul democratic, mai exact dreptul cetățeanului de a înțelege exact pentru ce votează.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O nouă moțiune de cenzură ( 23 Iunie 2021 )

  PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, speră ca, spre binele României, moțiunea să treacă.

 • Marcel Ciolacu anunță o iminentă moțiune de cenzură ( 6 Iulie 2020 )

  PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că o primă formă a textului moțiunii a fost deja creionată de senatorul Șerban Nicolae.

 • Guvernul Ludovic Orban a fost demis ( 5 Februarie 2020 )

  Moțiunea de cenzură a trecut! Guvernul Ludovic Orban a fost demis astăzi, cu 261 de voturi pentru. Vor urma consultări cu partidele politice, la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. Au fost aproape 4 ore pline în Parlament, cu atacuri și de o parte și de alta.

 • Moțiunea de cenzură, citită în Parlament ( 3 Februarie 2020 )

  Moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești", depusă de PSD și UDMR, a fost citită, astăzi, în Parlament! La finalul ședinței, premierul, Ludociv Orban a anunțat că parlamentarii...

 • Moțiunea de cenzură, depusă în Parlament ( 30 Ianuarie 2020 )

  PSD și UDMR s-au ținut de cuvânt și au depus, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban. Moțiunea are ca argument încalcarea gravă a standardelor electorale. În textul moțiunii se arată că...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2