Date companie
 
 
 
 

Utilizatorii cartelelor de telefonie mobila ar putea fi obligati sa isi declare datele personale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : PDL, proiect, deputat, lege, telefonie, mobila, movila, date, personale, cartele
 

Utilizatorii cartelelor de telefonie mobilă ar putea fi obligați să își declare datele personale. Deputatul PD-L, Petru Movilă, vrea să inițieze un proiect de lege, care îi va obliga pe operatori să colecteze și să prelucreze datele personale ale utilizatorilor serviciilor de tip PrePay.

PETRU MOVILĂ, deputat PD-L "Este făcută cu un scop multiplu. Primul este acela de a evita situațiile neplăcute în care pe sistemele de urgență și nu numai medicale, pe sisteme de pompieri, pe fraudări bancare nu au putut fi identificați cei care au făcut apelurile de pe cartele PrePay și cred că s-au cheltuit mulți bani ca urmare a acestor alarme false."

Proiectul îi vizează și pe actualii posesori ai cartelelor. Ei ar putea fi obligați să se prezinte la operatorii de telefonie mobilă cu un act de identitate, în termen de șase luni de la promulgarea legii. În caz contrar, proiectul prevede suspendarea numerelor de telefon. Părerile românilor despre acest proiect sunt împărțite.

VOX: "Mi se pare o idee bună, ca să poată fi urmăriți cei care fac tot felul de glume!"

VOX: "- Nu știu dacă este cea mai bună idee. - De ce? - Nu cred că pot fi foarte sigure datele alea."

VOX: "- V-ați da datele personale? - Nu. - De ce? - Pur și simplu cred că nu e nevoie să le dăm."

Deputatul democrat-liberal a declarat că a obținut deja sprijinul a 20 de parlamentari si ca va depune proiectul de lege la începutul săptămânii viitoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Transportul public din București-Ilfov, reorganizat până în toamnă ( 5 Mai 2021 )

  Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

  România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Finalizarea secțiunii Boița - Cornetu din autostrada Sibiu - Pitești, abia peste șapte ani ( 17 Februarie 2021 )

  Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2