Date companie
 
 
 
 

Vacanța ”ARTfel”, la Muzeul Național de Artă al României

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vacanta, bucuresti, elevi, muzeul, arta, gimnaziu, artfel, primara
 

Vacanță artistică pentru elevii de școală primară și gimnaziu din București! Copiii își pot pune în valoare latura creativă în cadrul unui proiect educațional lansat de Muzeului Național de Artă al României.

COSMINA STOIAN, reporter ”Să învățăm prin joc și joacă. De la această idee a luat naștere programul ”Vacanța ARTfel”, la Muzeul Național de Artă al României. De la introducerea în universul artei japoneze, la modelarea ceramicii, copiii vor avea ocazia să-și folosească talentul, să-și dezvolte imaginația și, de ce nu, să-și ocupe timpul liber.”

Programul "Vacanța ARTfel" include patru ateliere educative și anume: ,,Oameni, roluri, personaje", "Povești din Țara Soarelui Răsare", "O regină, câțiva artiști, multe forme și culori", "De la pasărea pictată la mișcarea ascunsă în piatră".

CODRUȚA CRUCEANU, consultant, Secția Educație, Comunicare și Proiecte Culturale  ”Vacanța ARTfel este darul pe care încercăm noi să îl facem copiilor, plecând de la expoziții temporare, oferindu-le astfel o ocazie aproape unică de a intra în contact cu un patrimoniu mai puțin cunoscut sau altfel interpretat.”

Inspirați din gravuri japoneze, picturi de Corneliu Baba sau ceramică românească interbelică, copiii modelează, desenează și cutreieră astfel lumea din România și până în îndepărtata Japonie, cu un popas în atelierul lui Brâncuși. Ei sunt inițiați și în arta portretului.

GABRIELA TOFAN, educator muzeal ”Ne-am propus să îi provocăm puțin pe copii și să descoperim împreună ce înseamnă portretul, chipul și figura umană. O să îi provocăm să lucreze doi câte doi și să își facă unul celuilalt portretul, analizându-se mai atent.”

Pe parcursul celor patru ateliere, copiii își valorifică ideile, imaginația și deprind noi noi tehnici de creație.

CODRUȚA CRUCEANU, consultant, Secția Educație, Comunicare și Proiecte Culturale ”Până la urmă, facem un cerc de la cocorii japonezi, prin pasărea lui Brancuși, până aterizam într-o farfurie.”

Programul este dedicat copiilor cu vârste între 7 și 12 ani. Atelierele se vor desfășura în perioada 6-9 februarie, în vacanța școlară intersemestrială.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Condițiile privind desfășurarea noului an școlar, stabilite de Ministerul Educației ( 1 Septembrie 2020 )

  În sfârșit, autoritățile au stabilit condițiile privind începerea anului școlar! Ministrul Educației, Monica Anisie a dat asigurări, astăzi, că a pregătit revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță. Ea a precizat...

 • Amenzi aspre, pentru ambrozie ( 26 August 2020 )

  În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă.

 • Muncitorii străini de pe un șantier din București, pozitivi la coronavirus ( 23 August 2020 )

  Cel mai mare focar de coronavirus din București, identificat pe un șantier din Sectorul 4, unde lucrează muncitori străini! După ce au fost testați pozitiv, peste 100 de muncitori indieni, nepalezi, dar și de alte...

 • Elevii vor intra în școli doar cu declarație semnată de părinți ( 19 August 2020 )

  Elevii vor merge la școală cu declarație semnată de părinți! Începând din 14 septembrie, copiii vor fi primiți la ore doar după ce vor prezenta o declarație pe proprie răspundere, semnată de către părinți, potrivit ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2