Date companie
 
 
 
 

Vacanța ”ARTfel”, la Muzeul Național de Artă al României

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vacanta, bucuresti, elevi, muzeul, arta, gimnaziu, artfel, primara
 

Vacanță artistică pentru elevii de școală primară și gimnaziu din București! Copiii își pot pune în valoare latura creativă în cadrul unui proiect educațional lansat de Muzeului Național de Artă al României.

COSMINA STOIAN, reporter ”Să învățăm prin joc și joacă. De la această idee a luat naștere programul ”Vacanța ARTfel”, la Muzeul Național de Artă al României. De la introducerea în universul artei japoneze, la modelarea ceramicii, copiii vor avea ocazia să-și folosească talentul, să-și dezvolte imaginația și, de ce nu, să-și ocupe timpul liber.”

Programul "Vacanța ARTfel" include patru ateliere educative și anume: ,,Oameni, roluri, personaje", "Povești din Țara Soarelui Răsare", "O regină, câțiva artiști, multe forme și culori", "De la pasărea pictată la mișcarea ascunsă în piatră".

CODRUȚA CRUCEANU, consultant, Secția Educație, Comunicare și Proiecte Culturale  ”Vacanța ARTfel este darul pe care încercăm noi să îl facem copiilor, plecând de la expoziții temporare, oferindu-le astfel o ocazie aproape unică de a intra în contact cu un patrimoniu mai puțin cunoscut sau altfel interpretat.”

Inspirați din gravuri japoneze, picturi de Corneliu Baba sau ceramică românească interbelică, copiii modelează, desenează și cutreieră astfel lumea din România și până în îndepărtata Japonie, cu un popas în atelierul lui Brâncuși. Ei sunt inițiați și în arta portretului.

GABRIELA TOFAN, educator muzeal ”Ne-am propus să îi provocăm puțin pe copii și să descoperim împreună ce înseamnă portretul, chipul și figura umană. O să îi provocăm să lucreze doi câte doi și să își facă unul celuilalt portretul, analizându-se mai atent.”

Pe parcursul celor patru ateliere, copiii își valorifică ideile, imaginația și deprind noi noi tehnici de creație.

CODRUȚA CRUCEANU, consultant, Secția Educație, Comunicare și Proiecte Culturale ”Până la urmă, facem un cerc de la cocorii japonezi, prin pasărea lui Brancuși, până aterizam într-o farfurie.”

Programul este dedicat copiilor cu vârste între 7 și 12 ani. Atelierele se vor desfășura în perioada 6-9 februarie, în vacanța școlară intersemestrială.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Acțiune de combatere a țânțarilor din București, de săptămâna viitoare ( 15 Iunie 2019 )

  Primăria Capitalei promite o amplă acțiune de combatere a țânțarilor, în București! Locuitorii Capitalei se plâng că se confruntă cu o adevărată invazie a roiurilor de țânțari, pe stradă, ân parcuri, dar și în locuințe.

 • Serbare de final de an școlar, la Colegiul ”Grigore Moisil” din București ( 14 Iunie 2019 )

  Finalul de an școlar, sărbătorit în toate școlile din țară! Serbările de sfârșit de an le-au adus elevilor conștiincioși recunoașterea meritelor și prilejul de a-și lua rămas bun de la colegi și dascăli, până la toamnă, când se vor reîntâlni...

 • Talentații elevi de la Școala nr. 59 din București, la Sala Dalles ( 11 Iunie 2019 )

  Regal teatral pregătit de elevii Școlii Gimnaziale 59 "Dimitrie Sturdza" din Sectorul 6 al Capitalei, dar și demonstrații de gimnastică și spectacol de dansuri maghiare și rusești. Totul în onoarea olimpicilor școlii din Sectorul 6 al Capitalei...

 • Ziua învățătorului ( 5 Iunie 2019 )

  Ziua învățătorului, sărbătorită în toate unitățile de învățământ din țară! Elevii și profesorii au mers, astăzi, la școală, dar nu au făcut cursuri obișnuite, ci au desfășurat diferite activități reacreative, interactive și de dezvoltare personală. Aceștia au vizionat filmulețe educative sau au participat la ateliere de pictură.

 • Bancomat aruncat în aer, la o agenție bancară din București ( 20 Mai 2019 )

  Un bancomat al unei filiare bancare din Sectorul 3 al Capitalei a fost arucant în aer! Locuitorii de pe bulevardul Theodor Pallady spun că au auzit o bubuitură puternică în jurul orei 4:30 și au sunat la 112. Imediat, poliția de la secția...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2