Date companie
 
 
 
 

Vacanța ”ARTfel”, la Muzeul Național de Artă al României

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vacanta, bucuresti, elevi, muzeul, arta, gimnaziu, artfel, primara
 

Vacanță artistică pentru elevii de școală primară și gimnaziu din București! Copiii își pot pune în valoare latura creativă în cadrul unui proiect educațional lansat de Muzeului Național de Artă al României.

COSMINA STOIAN, reporter ”Să învățăm prin joc și joacă. De la această idee a luat naștere programul ”Vacanța ARTfel”, la Muzeul Național de Artă al României. De la introducerea în universul artei japoneze, la modelarea ceramicii, copiii vor avea ocazia să-și folosească talentul, să-și dezvolte imaginația și, de ce nu, să-și ocupe timpul liber.”

Programul "Vacanța ARTfel" include patru ateliere educative și anume: ,,Oameni, roluri, personaje", "Povești din Țara Soarelui Răsare", "O regină, câțiva artiști, multe forme și culori", "De la pasărea pictată la mișcarea ascunsă în piatră".

CODRUȚA CRUCEANU, consultant, Secția Educație, Comunicare și Proiecte Culturale  ”Vacanța ARTfel este darul pe care încercăm noi să îl facem copiilor, plecând de la expoziții temporare, oferindu-le astfel o ocazie aproape unică de a intra în contact cu un patrimoniu mai puțin cunoscut sau altfel interpretat.”

Inspirați din gravuri japoneze, picturi de Corneliu Baba sau ceramică românească interbelică, copiii modelează, desenează și cutreieră astfel lumea din România și până în îndepărtata Japonie, cu un popas în atelierul lui Brâncuși. Ei sunt inițiați și în arta portretului.

GABRIELA TOFAN, educator muzeal ”Ne-am propus să îi provocăm puțin pe copii și să descoperim împreună ce înseamnă portretul, chipul și figura umană. O să îi provocăm să lucreze doi câte doi și să își facă unul celuilalt portretul, analizându-se mai atent.”

Pe parcursul celor patru ateliere, copiii își valorifică ideile, imaginația și deprind noi noi tehnici de creație.

CODRUȚA CRUCEANU, consultant, Secția Educație, Comunicare și Proiecte Culturale ”Până la urmă, facem un cerc de la cocorii japonezi, prin pasărea lui Brancuși, până aterizam într-o farfurie.”

Programul este dedicat copiilor cu vârste între 7 și 12 ani. Atelierele se vor desfășura în perioada 6-9 februarie, în vacanța școlară intersemestrială.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Platformă online de măsurare a calității aerului, lansată pentru bucureșteni ( 13 Decembrie 2019 )

  A fost lansată platforma aerlive.ro, care măsoară calitatea aerului în București, cu ajutorul a 10 senzori. De acum, bucureștenii pot consulta platforma online, pentru a verifica parametrii calității aerului pe care îl respiră. Autorii inițiativei...

 • Străzi ca-n Evul Mediu, în Sectorul 6 al Capitalei ( 9 Decembrie 2019 )

  București, o capitală europeană cu o față ascunsă care nu îi face cinste și despre care autoritățile preferă să nu vorbească. În secolul în care tehnologia de vârf a intrat în viața fiecărui cetățean, în cel mai mare oraș...

 • Aerul din centrul Capitalei, poluat peste limita maximă admisă ( 6 Decembrie 2019 )

  Statistici îngrijorătoare pentru locuitorii Capitalei! Limitele de poluare au depășit, în centrul Municipiul București, pragul maxim admis, în anul 2019, potrivit Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului. 

 • Testele PISA: Analfabetismul funcțional a ajuns la 44% ( 3 Decembrie 2019 )

  Situație îngrijorătoare pentru România! Analfabetismul funcțional în țara noastră a crescut la 44%, de la 39%, acum patru ani. Așa arată testele PISA 2018 - Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor, dezvoltat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este cel mai slab punctaj înregistrat de România la testele PISA la care a participat, în 2009, 2012, 2015 și 2018, și, totodată cel mai slab rezultat din Uniunea Europeană.

 • La mulți ani, România! La mulți ani, români! ( 1 Decembrie 2019 )

  Ziua Națională a României, sărbătorită în întreaga țară. Parada militară de la București și parada de la Alba Iulia au marcat spectaculos acest moment important pentru toți românii. În ciuda frigului, impresionanta paradă...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2