Date companie
 
 
 
 

Vaccin expirat la Direcția de Sănătate Publică Prahova

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, vaccin, doze, cancer, col, uterin, expirat
 

Mii de doze de vaccin contra cancerului de col uterin au expirat la Direcția de Sănătate Publică Prahova. O singură doză costă în jur de 100 de euro, iar valoarea serurilor expirate se ridică la aproximativ 400.000 de euro. Medicii spun că, în Prahova, campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin a fost un eșec.

VOX "- Ați vaccinat-o împotriva cancerului de col uterin? - Nu. - De ce? - De teamă."

VOX "E normal, fiecare are propria concepție, unii cred în așa ceva, în posibilitatea să evite acest lucru, alții nu."

dr. SIMONA SCHNELBACH, medic de familie "Consider că, pentru vaccinări, indiferent că este vorba de HPV sau alte vaccinări, mentalitatea românilor este greșită, în sensul în care nu au fost educați sanitar pentru ceea ce înseamnă vaccinarea."

În Prahova au fost alocate 8.000 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin. Doar 2.300 au fost folosite.

dr. DAN DECEBAL, D.S.P. Prahova "Mai avem aproximativ o mie de doze care expiră în 2013 și acestea ne permit să continuăm vaccinarea la persoanele care au început vaccinarea."

Medicii spun că în Prahova, anual, sunt descoperite aproximativ 150 de cazuri noi de cancer de col uterin. Dintre acestea, 60% sunt în fază incurabilă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România are nevoie urgentă de un program de screening pentru cancer mamar ( 17 Decembrie 2019 )

  Cancerul de sân este o problemă majoră de sănătate publică în România! Practic, reprezintă a treia cauză de mortalitate. În fiecare oră este diagnosticat un caz nou de cancer la sân. Și totuși, mii de femei află prea târziu pentru a se mai salva. Cadrele medicale în domeniu spun că România are nevoie urgentă de un program de screening pentru cancer mamar.

 • Noi tranșe de vaccin antigripal, livrate în noiembrie ( 16 Noiembrie 2019 )

  950.000 de doze de vaccin antigripal sunt livrate în noiembrie, anunță Ministerul Sănătății. Astfel, livrarea vaccinurilor se va realiza în două tranșe. 500.000 de doze au termen de livrare pe 20 noiembrie, iar restul...

 • Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020 ( 16 Noiembrie 2019 )

  Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

 • Leo Iorga s-a stins din viață ( 2 Noiembrie 2019 )

  Solistul de la Compact, Leo Iorga, s-a stins din viață, în această dimineață, la vârsta de 54 de ani a anunțat cântărețul și compozitorul, Adrian Ordean, fostul său coleg de trupă, pe pagina sa de facebook.

 • ”Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!”, o campanie de prevenire a cancerului de sân ( 18 Octombrie 2019 )

  Campanie de informare pentru prevenirea cancerului de sân! Campania ”Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!” se desfășoară într-un centru comercial din Capitală, unde studente la medicină, împreună cu...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2