Date companie
 
 
 
 

Val de eliberări din închisori, după intrarea în vigoare a noului Cod Penal

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prostituate, amenzi, infractori, soferi, penitenciare, cod, penal, detinuti
 

Noul Cod Penal, intrat în vigoare de la 1 februarie, deschide porțile penitenciarelor! 122 de infractori au fost eliberați, în numai 24 de ore, în urma aplicării noilor reglementări, extrem de permisive. În plus, pentru alți 176 de deținuți, a fost înlocuită pedeapsa închisorii, cu măsura educativă a internării într-un centru de detenție. Iar acesta este abia începutul! Alți 400 de deținuți și-au depus cererile de eliberare condiționată, în speranța că vor părăsi închisoarea.

ROBERT CAZANCIUC, ministrul Justiției "Din cifrele pe care le aveam, 400 puteau fi eliberați de îndata, 15-20 de propuneri înaintate pe Bucuresti, 2-3 admisi, deci număr foarte mic al persoanelor eliberate."

Noul Cod Penal este blând și cu prostituatele. În lumina noilor reglementări, cea mai veche meserie este taxată doar cu o amendă, și numai în cazul în care practicanta amorului cu tarif este prinsă în flagrant. Noul cod penal aduce modificări importante și în favoarea șoferilor care încalcă regulile de circulație. Astfel, vechile reglementări prevedeau că un conducător auto prins cu o alcoolemie în sânge de 0,8 grame la mie risca o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Acum, cei care se urcă băuți la volan pot scăpa doar cu o amendă penală, în funcție de gravitatea faptei comise în această stare. Mai mult, noul cod penal lasă o portiță importantă pentru șoferi, deoarece alcoolemia ce va fi luată în considerare într-un dosar penal va fi cea de “la momentul prelevării mostrelor biologice”. Anterior, nivelul de alcoolemie inclus într-un rechizitoriu era cel de la momentul comiterii faptei, stabilit pe baza unei expertize medico-legale. Aceasta includea un calcul retroactiv, după o formulă care lua în considerare timpul trecut de la consumul băuturii, greutatea corporală, alcoolemia măsurată și rata de metabolizare a alcoolului. Metoda prezenta însă și o marjă de eroare.

prin telefon: LUCIAN DINIȚĂ, șef, Direcția Poliției Rutiere, I.G.P.R. "La 1 februarie am întors fila istorică, prevederi europene, vedem dacă e ok sau pot fi corijate."

Noul Cod Penal îi avantajează și pe aceia care au săvârșit fapte de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Limitele pedepselor pentru astfel de fapte s-au redus de patru ori. În mod inexplicabil raportat la gravitatea faptelor, Noul Cod Penal prevede pedepse mult reduse si în cazul pedofililor. Acestia riscă maximum șapte ani de închisoare pentru întreținerea relațiilor sexuale cu minori și nu zece, cum era pâna acum.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Amenzi de 8,6 mil. de lei într-o săptămână ( 7 Noiembrie 2020 )

  Amenzi drastice pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de infectări cu noul coronavirus!

 • Amenzi de 120.500 de lei, în urma controalelor din Herăstrău ( 18 Octombrie 2020 )

  Amenzi uriașe, în urma controalelor efectuate de autorități, în acest weekend, la obiective cu profil alimentatie publica - terasă/ restaurant din zona Herăstrău!

 • Modificare legislativă privind violența domestică ( 16 Octombrie 2020 )

  Schimbări importante în Codul Penal, în cazul prevederilor privind actele de violență domestică! Urmărirea penală în aceste cazuri poate fi declanșată din oficiu. Totodată, împăcarea dintre persoana agresoare și persoana...

 • Amenzi aspre, pentru ambrozie ( 26 August 2020 )

  În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă.

 • Interlopul suspectat de uciderea lui Emi Pian, dus la audieri ( 7 August 2020 )

  Uciderea interlopului Florin Mototolea, zis Emi Pian, continuă să stârnească mari controverse. Principalul suspect în cazul de omor este Ciprian Napy, un interlop în vârstă de 27 de ani din clanul Rinu, care acționează...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2