Date companie
 
 
 
 

Val de proteste, in Educatie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, profesori, studenti, Funeriu
 

Mesaje anti-Funeriu și sloganuri împotriva Ministerului Educației! Asta scandeaza sutele de profesori și studenți care au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirea fată de modul cum administreaza Educatia, ministrul Daniel Funeriu. Profesorii sunt revoltați că începând de anul viitor, vor avea salariile înghețate, astfel că cer un buget de 6% din PIB, așa cum prevede legea. Protestatarii sustin, insa, ca isi striga nemultumirile in van, pentru ca nimeni nu ii asculta.
 
LIVIU MARIAN POP, secretar general, F.S.L.I. "La un ministru autist e greu sa ia un raspuns oficial in ceea ce priveste bugetul ministerului educatiei pentru anul 2012, precum si la alte 3-4 probleme majore ale sistemului de invatamant si aici ma refer la blocarea posturilor, lipsa personalului, la lipsa de investii si tot ceea ce inseamna resurse umane in sistemul de invatamant."

VOX "Vrem educatie pentru toata Romania."

VOX "Protestam in primul rand impotriva faptului ca in judetul Teleorman, de trei luni nu se platesc salariile profesorilor din multe localitati, incepand cu Alexandria capitala judetului."

La randul lor, studenții ii cer ministrului să le aprobe un statut echitabil.Ca sa se faca auziti, ei au protestat într-un mod inedit. La Universitatea din Bucuresti, au înalțat baloane, iar la ASE au organizat un marș al tăcerii.

DRAGOS DUMITRU, secretar, A.N.O.S.R. "E o actiune de protest prin care vrem sa aratam ministrului ca nu suntem de acord cu atitudinea lui de a nu semna Statului Studentului, un document care trebuia semnat de mai bine de o luna, prin care noi primim mai multe drepturi."

Profesorii au anunțat că nu vor renunta la proteste. Ei vor picheta Ministerul Educatiei pana vor vedea o reactie din partea ministrului Funeriu.

AMBIANTA "N-ai iesit afara, maine venim iar. "

Deputații au adoptat, în cursul săptămânii trecute, o ordonanță potrivit căreia salariile din sectorul public si pensiile vor fi înghețate in 2012. Astfel, angajatii din Educatie nu vor beneficia de nicio majorare sau indexare salariala.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Executivul amână creșterea salariilor profesorilor ( 15 August 2020 )

  Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Studenții au nevoie de feedback la rezultatele activităților academice ( 30 Aprilie 2020 )

  Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...

 • Studenții ieșeni vor publicarea tezelor de doctorat, pentru eliminarea plagiatului ( 22 Februarie 2020 )

  Studenții ieșeni cer Ministerului Educației publicarea tuturor tezelor de doctorat și pedepse pentru sustragerea, distrugerea sau comercializarea acestora. Reprezentanții Ligii Studenților din Iași susțin că acest...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2