Date companie
 
 
 
 

Val de proteste în penitenciarele din România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Octombrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, proteste, mehedinti, salarii, penitenciare, personal, pruna
 

Continuă protestele angajaților din penitenciarele din țară, pe fondul nemulțumirilor legate de salarii, de deficitul de personal, de orele suplimentare nerecuperate și de condițiile de lucru. Sindicaliștii din Prahova si Mehedinți au ieșit în stradă și au strigat lozinci împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună, dar și împotriva premierului Dacian Cioloș.

AMBIANȚĂ "Cioloș și cu Prună sunt picați din lună!"

Membrii sindicatului "Omnia” din Administrația Națională a Penitenciarelor spun că Guvernul a alocat 740 de milioane de dolari doar pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție pentru următorii 10 ani, însă absolut nimic pentru personal. Sindicaliștii spun că deficitul de personal în sistemul penitenciar este de 8.000 de posturi. Angajații fac numeroase ore suplimentare, iar de multe ori li s-a refuzat concendiul de odihnă. În ultimele săptămâni, au avut loc proteste ale angajaților, în penitenciarele din Gherla, Craiova, Poarta Albă, Giurgiu, Codlea, Târgu Jiu, Vaslui, Drobeta Turnu Severin, București, Bârcea Mare și Tulcea. Ministrul Justiției, Raluca Prună a promis săptămâna trecută că va discuta cu ministrul Muncii și cu cel al Finanțelor, pentru a rezolva cererile protestatarilor, cu privire la salarii și la lipsa de personal. Sindicaliștii au acuzat-o însă pe Raluca Prună că este ”un ministru foarte agresiv” și că este ”îndreptată exclusiv către problemele deținuților”. În cazul în care revendicările nu vor fi soluționate, reprezentanții sindicatului "Omnia" spun că protestele vor continua în următoarele două săptămâni.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiatorul fetei din Mehedinți a încercat să se sinucidă ( 26 Iunie 2020 )

  Bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani a încercat să se sinucidă în arestul Poliției Mehedinți. Polițiștii l-au găsit în celulă, spânzurat cu un tricou, și l-au resuscitat până de sosirea echipajelor medicale.

 • Fata incendiată de criminal, în stare critică ( 14 Iunie 2020 )

  Fata de 17 ani din Mehedinți, incendiată de un fost condamnat pentru crime, eliberat anul trecut din închisoare, a fost transferată la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București. Ea este în stare extrem de gravă...

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Evadatul din Penitenciarul Ploiești, prins de sătenii din Bălțești ( 16 Mai 2020 )

  Evadat din Penitenciarul Ploiești, prins după o lună! Culmea, deținutul a fost capturat de localnici, nu de polițiști. El a fost identificat în timp ce punea la cale un alt jaf. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, evadase...

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2