Date companie
 
 
 
 

Val de proteste, în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, piata, protest, sanatate, sindicat, politisti, partide, social, bugetar, victoriei, sanitar, prefecturi, ceferisti, dialog, ordonante
 

Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar și de lipsa dialogului social. Sindicaliștii au protestat în Piața Victoriei din Capitală și au pichetat sediile partidelor care formează coaliția aflată la Putere, precum și sediile prefecturilor din țară. În fața clădirii Guvernului au protestat, astăzi, mai multe serii de sindicaliști din mai multe domenii, începând cu ora 10:00, câte două ore fiecare.

COSMIN ANDREICA, președinte, Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL „Suntem în a șaptea zi de proteste, Federația Publisind alături de Sindicatele din Administrația Publică, vorbim aici de polițiști, polițiști de penitenciare, grefieri, finanțe, asistență socială și așa mai departe protestează față de măsura Guvernului de a suspenda aplicarea legii salarizării din 2017 prin acea ordonanță de urgență a Guvernului. Constatăm de asemenea că România este condusă mai nou prin ordonanță de urgență și nu prin lege și în mod evident de arătam nemulțumirea și față de această decizie de o renunțare a plată a voucherelor de vacanță pentru că în mod paradoxal în luna decembrie ni s-a comunicat și că, în nota de fundamentare a legii, se vorbește despre eficiența acestei măsuri, iar acum, la o lună, constatăm că, deja, nu mai este eficientă și se renunță la ea.” 

VOX „Noi facem parte din categoria grefei judiciare personal de specialitate judiciară și, la acest moment, suntem simpli funcționari. Nu suntem plătiți pentru munca depusă, pentru orele suplimentare.” 

VOX „Nu ne convine că ni se taie drepturile, ni se taie din sporuri.”

La rândul lor, sindicaliștii din CFR susțin că au ieșit în stradă din cauză că nimic nu s-a schimbat în ultimii ani, iar situația din industria feroviară este cu mult mai gravă decât vor să comunice public guvernanții. Referitor la protestatarii din Sănătate, aceștia spun că au ieșit în stradă sătui de meschinăria și ingratitudinea celor care conduc țara. Ei cer introducere a unor măsuri de protecție a lucrătorilor din sănătate și blocarea intenției Executivului de a elimina ori diminua o serie de drepturi salariale ale angajaților din sănătate. Protestatarii au declarat că vor ieși în continuare în stradă în perioada următoare, până la momentul care vor găsi înțelegere la guvernanți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2