Date companie
 
 
 
 

Veniturile și cheltuielile lunare ale unei familii de români, conform datelor de la Statistică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : venituri, cheltuieli, familie, romani, statistica
 

O familie cheltuie în medie peste 87 % din veniturile lunare, arată datele Institutului Național de Statistică. În trimestrul al doilea al anului 2015, o gospodărie a încasat venituri totale medii de 2.655 lei pe lună, iar unei persoane i-au revenit 997 de lei, în creștere față de trimestrul precedent. Salariile reprezintă principala sursă de venituri a unei gospodării, cu o pondere de 53,9% din total. Persoanele de la orașe au câștigat în medie venituri totale de 1.166 de lei, iar cele din mediul rural au obținut circa 800 de lei. A doua sursă de venit a fost reprezentată de prestațiile sociale, cu o pondere de 24,2%, în vreme ce veniturile din agricultură au reprezentat 3,2%. Cheltuielile pe gospodărie s-au ridicat la 2.314 lei, cu o pondere de 87,2% din totalul veniturilor.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter  "Mare parte din banii câștigați de o familie într-o lună se duc pe consum, impozite și contribuții. Astfel, datele oficiale arată că cheltuielile cu produsele alimentare și băuturile nealcoolice au reprezentat 39,7% din consumul gospodăriilor, iar cele pentru locuințe și întreținere, 16,4%."

O pondere importantă, de 8,1%, este deținută de cheltuielile cu băuturile alcoolice și tutun. Cheltuielile pentru investiții, destinate pentru cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărarea de acțiuni dețin o pondere de numai 1,2%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2