Date companie
 
 
 
 

Vernisajul Stagiunii Permanente de Artă Plastică Temeiuri, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 August 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, Tabara, camp, arta, vernisaj, plastica, stagiunea, temeiuri, artoteca, free
 

Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri, la București! Biblioteca Metropolitană București găzduiește, în perioada 14 august – 14 septembrie Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri. Deschidere oficială avut a avut loc la Artoteca din București, în prezența unor artiști plastici consacrați, dar și a iubitorilor de artă. Expoziția reunește lucrările ale artiștilor plastici din România, Ungaria, Austria și Germania. Printre altele, pe simeze sunt lucrări semnate de Carmen Olteanu și Elekes Gyula din România, Endre Lehel și Volker Schwarz din Ungaria, Klaus-Joachim Keller și Verena Prandstätter din Austria. Vernisajul de la Artoteca a fost moderat de criticul de artă, Radu George Serafim.

RADU SERAFIM, critic de artă "Genericul sub care funcționăm noi este o suită de expoziții aflată și ea la a 15-16 ediție și vreau să vă spun că ideea generală este ca aceste expoziții să circule."

BOTAR LASZLO, curator tabară de pictură "Evenimentul este unul special fiindcă prezintă materialul Taberei de Creație Free Champ din 2018."

ANA TRACI-NEAGOE, critic de artă "Lucrările sunt desprinse din natură, artiștii au făcut mai multe drumeții pe lângă Miercurea Ciuc, au accentuat acele surse de inspiratie pe care le oferă natura, dar le-au sintetizat pe pânză, le-au sintetizat într-o manieră abstractă în mare parte."

CARMEN OLTEANU,  artist plastic "Sunt făcute în altă variantă a mea. Eu de obicei lucrez figurativ, iar aceste lucrări sunt non-figurativ pentru că în momentul în care lucrezi cu încă 9 artiști lângă tine, vrei să încerci și, din ceea ce fac ei, să testezi, să înveți tehnici noi și alte feluri de a te exprima din jurul tău."

Expoziția itinerantă a Taberei Internaționale de Artă Plastică Free Camp 2018 a fost deschisă în premieră în Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita în 6 mai. În 30 iulie a popsit la Viena, pe simezele galeriei Ringstrassen Galerien, și, în 14 august, a ajuns la București. Proiectul FREE Camp a fost lansat în urmă cu 14 ani și a reunit de-a lungul timpului 98 artiști din 15 țări și 10 critici de artă. Despre Tabăra Free Camp, artiștii plastici și criticii de artă spun că se definește prin comuniunea cu natura, prin registrul tangibil al unei realități sintetizate plastic și echilibrul dintre văzut și nevăzut. În spiritul atmosferei boeme care a închegat echipa de artiști, tabăra a reunit un grup omogen care a rezonat prin emoția transmisă de realitatea imediată.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2