Date companie
 
 
 
 

Victor Ponta i-a dat primele indicatii interimarului Liviu Pop, dupa ce acesta a preluat stafeta de la demisionarul Mang

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, profesori, finantare, bacalaureat, educatie, supraveghere, mang, pop
 

Nici nu a preluat bine functia de ministru interimar al Educatiei, cã a si primit sarcini. Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului interimar sã constituie un comandament, care sã pregãteascã examenul de Bacalaureat. Ponta a aratat, totodatã, cã trebuie reparatã si "bãtaia de joc" a Guvernului Boc, care a tãiat finantarea destinatã profesorilor responsabili de acest examen.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "De azi incepeti un comandament si incepeti pregatirea de bacalaureat. Vreau ca lucruruile sa fie ireprosabile. Nu e usor sa preluati din mers lucrurile astea. Stiu foarte bine ca guvernul Boc sau guvernul Ungureanu si-a batut joc de finatarea bacului. Cred ca Baba le-a taiat banii profesorilor din comisiile de bacalaureat."

Rãspunsul opozitiei a venit rapid.

TRAIAN UNGUREANU, europarlamentar PDL "Victor Ponta n-are maturitatea sa-si asume raspunderea. In schimb, Ponta are obrazul sa dea vina pe campania necurata a opozitiei impotriva ministrilor educatiei retrasi."

Noul ministru interimar vrea sa-i cheme, luni, la sediul Ministerului Educatiei, pe toti cei trei ministri care au condus anul acesta Educatia, Daniel Funeriu, Corneliu Baba si Ioan Mang. Funeriu a anuntat, insa, cã nu va participa la aceastã întâlnire. Liviu Pop a preluat Educatia, ca interimar, dupa demisia lui Ioan Mang, care a renuntat la mandat dupa o saptamana si o zi de la depunerea juramantului. În tot acest timp a fost în centrul atentiei din cauza acuzatiilor de plagiat. La predarea stafetei, Mang a tinut sa-l asigure pe Pop ca ii va sta alaturi.

IOAN MANG, fost ministru al Educatiei "Doresc sa ii transmit lui Liviu Pop mult succes sa il asigur ca voi fi alaturi de dumnealui. Eu, in aceasta perioada, sa imi clarific problemele personale pe care le am."

LIVIU POP, ministru interimar al Educatiei "Din respect fata de parinti, elevi, premier am considerat ca trebuie sa preiau acest minister. In perioada foarte foarte scurta in care sunt mandatat sa conduc prioritatea zero este legata de examenele nationale, si cele de bacalaureat.

Liviu Pop a mai precizat ca in niciun caz nu se va renunta la sistemele de supraveghere din salile de examen. Mai mult, vor fi cautate solutii pentru asigurarea supravegherii in toate spatiile de examinare. Pop va fi interimar la Educatie maximum 45 de zile, termen prevazut de lege, pana la care trebuie numit un nou ministru.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2