Date companie
 
 
 
 

Victor Ponta îi face plângere penală lui Traian Băsescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, plangere, comisia, penala, mafiot, nana, firea
 

Reacție dură a premierului Victor Ponta, la adresa președintelui Traian Băsescu. Șeful Guvernului a declarat că se va înainta plângere penală împotriva președintelui, pe care l-a numit ”cel mai corupt om din ultimii zece ani”, pentru ceea ce a numit un ”atac mafiot”. Reacția lui Victor Ponta vine ca urmare a declarației președintelui Traian Băsescu, în care a precizat că atât el, cât și fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziția Parchetului privind terenul din comuna Nana și că senatorul PSD Gabriela Firea mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului ei, unde e primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele, a mai puctat președintele.

VICTOR PONTA, premierul României ”Am discutat, din punct de vedere politic, consecințele unui atac mafiot al lui Bãsescu - nu mai pot sã-i spun președinte -, împotriva senatorului Firea. Am decis ca toți parlamentarii, pânã mâine, avem o plîngere penalã împotriva lui Bãsescu, pentru amenințare și șantaj. Dupã cum vedeți, Parchetul a deschis un dosar, pentru cã s-au încãlcat multe legi civile și penale, în ce privește achiziția terenului. E vorba de spãlare de bani, acolo, și de spãlare a unor proprietãți, pe care Bãsescu le avea de mult și vrea sã le albească. Sunt convins cã în închisoare va aunge Traian Bãsescu! E normal sã critic activitatea unui președinte mafiot”.

Senatorul Gabriela Firea face parte din comisia parlamentară de anchetă în cazul terenului din Nana, județul Călărași, achiziționat de fiica președintelui, Ioana Băsescu și este comunicatorul acestei comisii. Într-o conferință de presă susținută săptămâna trecută, membrii comisiei au declarat că, având în vedere că societatea de la care Ioana Băsescu a cumpărat terenul de la Nana era inactivă la data încheierii tranzacției, contractul de achiziție este lovit de nulitate. Raportul comisie a fost depus la Birourile permanente reunite, urmând să fie prezentat plenului după Paști. Potrivit Mediafax, Guvernul va sesiza Parchetul în cazul restituirilor de terenuri din comuna Nana, arătând că numeroase astfel de operațiuni din anii anteriori prezintă nereguli. Concluziile sunt prezentate în raportul Corpului de control al premierului, care a efectuat un control la Primăria Comunei Nana având ca obiect verificarea respectării prevederilor legale în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri situate în extravilanul comunei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2