Date companie
 
 
 
 

Victor Ponta îl acuză pe președintele suspendat că și-a pregătit Casa "Dante" pentru el, Băsescu respinge acuzația

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, casa, vila, dante
 

Prezentarea Vilei Dante a aprins spiritele pe final de campanie! Traian Băsescu a anunțat că îl va da în judecată pe premierul Victor Ponta, care a prezentat imobilul din Primăverii drept viitoarea locuință de lux a președintelui suspendat, după terminarea mandatului. Șeful Executivului, care a deschis vila pentru jurnaliștii acreditați la Palatul Victoria, a afirmat că Băsescu a cerut renovarea casei unde ar urma să se mute. Premierul a precizat că Vila Dante a putut fi vizitată pe baza unui ordin dat de președintele interimar Crin Antonescu lucrătorilor SPP.

VICTOR PONTA, premierul României "În 2010-2011, când salariile și pensiile erau tãiate, aceasta locuință,  la solicitarea lui Traian Bãsescu, a fost pregãtitã, investindu-se peste un milion euro in repararea sa, pentru a fi ocupatã de presedinte dupã terminarea mandatului."

TRAIAN BÃSESCU, presedintele suspendat al României "Cine își fixează o vilă pentru 2014, în 2010, când nu știi ce Guvern va fi? Este foarte confortabilă reședința președintelui României. Nu aveam nimic în program. Asta arată cât de jos poate coborî Ponta cu minciuna, pe care deja a confirmat-o cu relațiile cu Bruxelles-ul, dar si cu românii si a zis el că dă o lovitură de imagine. Vă asigur că Ponta va răspunde în fața legii, pentru ca voi face o plângere penală."

Președintele suspendat spune că nu a solicitat vreodată efectuarea de renovări la vila Dante și i-a cerut premierului să prezinte public solicitarea care dovedește contrariul. Anul trecut, atunci când a apărut prima oară această informație, atât Palatul Cotroceni, cât și RAPPS, au precizat că vila nu va fi folosită de Traian Băsescu. In mai 2011, Administrația Prezidențială preciza într-un comunicat că "președintele nu intenționează să locuiască în Casa Dante, în timpul mandatului sau după expirarea acestuia." Acum, Ponta spune că un om din SPP l-a informat că Băsescu și-ar fi ales această vilă, afirmație pe care președintele suspendat o respinge categoric. Și fostul premier Emil Boc susține că Băsescu nu i-a solicitat atribuirea vreunei vile de protocol pentru instituția prezidențială. Casa Dante, cu o suprafață de aproape 1.400 de metri pătrați, se întinde pe un teren de peste 5 mii de metri pătrați, este dotată cu piscină și sală de fitnes și are ieșire spre lacul Herăstrău.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2