Date companie
 
 
 
 

Victor Ponta vrea acord politic pe Master Planul pe Transport, valabil cel puțin zece ani!

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, acord, comarnic, drum, transport, prioritati, brasov, oradea, autostrada, Beius, rus, politic, masterplan, expres, dn
 

Acord politic pe Master Planul pe Transport! Planul trebuie aplicat doar pe baza unui consens pe minimum zece ani între toate forțele politice, altfel nu are rost ca experții Ministerului Transporturilor să se apuce de treabă, deoarece va fi un eșec în lipsa garanțiilor de finanțare pe termen lung. Cel puțin așa a declarat, astăzi, premierul Victor Ponta, la sediul Ministerului Transporturilor, unde ministrul de resort, Ioan Rus, a prezentat priorităților de infrastructură rutieră aferent perioadei 2015-2016. Șeful Guvernului a precizat că documentul va trebui prezentat și președintelui țării, înainte de încheierea acordului politic.

VICTOR PONTA, premierul României "Să nu mai începem ca Meșterul Manole, fiecare ministru, fiecare guvern începe ceva, vine următorul, oprește și începe din altă parte și avem bucățele de autostrăzi."

La începutul lunii octombrie, anul trecut, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat Master Planul general de transport al României în fața comisiilor parlamentare de transporturi, documentul cuprinzând toate intervențiile în infrastructură pentru 2014-2030. Proiectele de autostrăzi incluse în Master Plan sunt Sibiu - Brașov (103 km), Ploiești - Comarnic (49 km), Craiova - Pitești (115 km), Brașov - Bacău (158 km), Gilău - Borș (177 km) și Comarnic - Brașov (54 km), costul total estimat pentru aceste proiecte fiind de aproape 6 miliarde șase sute de milioane de euro fără TVA, potrivit documentelor Ministerului Transporturilor.

VICTOR PONTA, premierul României "La Comarnic - Brașov, dacă semnăm pe 15 februarie, banii vin de la băncile care finanțează proiectul bănci private, bănci în general din țările companiilor care au câștigat, iar noi plătim plăți de disponibilitate acolo unde din taxă nu se face diferența."

Potrivit Mediafax, Master Planul cuprinde și construcția de drumuri expres însumând aproximativ 2.200 km, fondurile necesare pentru aceste proiecte totalizând circa 17 miliarde cinci sute de milioane de euro fără TVA. Printre proiectele critice aflate pe agenda Ministerului Transporturilor se numără execuția lucrărilor Pasajului de la Domnești, la marginea Capitalei, și execuția lucrărilor pe DN 76 Beiuș Oradea, care au făcut obiectul unor ample anchete realizate de reporterii Național TV, anchete ce au fost prezentate de-a lungul anului 2014.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Albumul „Istorii din `89 în benzi desenate”, lansat la Brașov ( 24 Decembrie 2019 )

  Primul album de benzi desenate despre momentul Revoluției din Decembrie 1989, lansat la Brașov! „Istorii din `89 în benzi desenate” este titlul albumului lansat, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, la Muzeul de Istorie Brașov.

 • Mici, mascota Cetății Oradea ( 22 Decembrie 2019 )

  Situație inedită, la Oradea! Atracția principală a Cetății din Oradea nu o reprezintă expozițiile, ci...o pisică! Mici, o felină în vârstă de aproximativ cinci ani, este vedeta unuia dintre cele mai importante obiective turistice din zona Bihorului.

 • D.N.A. cere acordul Madagascarului, pentru o anchetă în cazul lui Radu Mazăre ( 14 Decembrie 2019 )

  Direcția Națională Anticorupție, obligată prin lege să ceară permisiunea Madagascarului, ca să il poata cerceta pe Radu Mazare, inchis în Penitenciarul Rahova. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, vineri, o solicitare...

 • Micuții baschetbaliști: de opt ani s-au pus bazele Asociației Baschet Star Oradea ( 8 Decembrie 2019 )

  Sportul, un motor al dezvoltării pentru cei mici! Practicarea unei discipline sportive contribuie la educarea copiilor, încă de la vârste fragede. Baschetul poate fi o alegere potrivită pentru cei care doresc să își petreacă timpul liber atât în mod plăcut dar și util. În Oradea, în urmă cu mai bine de opt ani s-au pus bazele Asociației Baschet Star. 

 • Mihai Tudose a demisionat din Pro România ( 2 Decembrie 2019 )

  Mihai Tudose a demisionat din Pro România! Acesta a postat și demisia pe pagina sa de facebook. Tudose nu a făcut nicio precizare cu privire la mandatul său de europarlamentar. Asta, deși conducerea din Pro România...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2