Date companie
 
 
 
 

Vieți salvate din mijlocul nameților

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sinistrati, salvare, copii, zapada, gravide, batrani, salvatori
 

Luptă contracronometru, pentru salvarea sinistraților zăpezii! Echipele de intervenție au reușit sã scoatã din munții de zăpadă copii bolnavi, gravide pe cale să nască și bătrâni. Pentru a ajunge într-un sat din Galați, salvatorii s-au luptat ore în șir cu nãmeții. Doi bebeluși bolnavi au fost transportați la spital cu elicopterul. Copilașii sunt, acum, în afara pericolului.

VOX "Am fost solicitați să evacuam doi copii. Un băiețel de 8 luni și o fetița de cinci luni, cu febră și tuse."

Vehicule cu șenile și zeci de salvatori au intervenit și pentru a transporta la spital gravidele din satele blocate de nămeți. O tânãrã din județul Buzãu a nãscut acasã. Ea a fost dusă la spital împreună cu bebelușul și, acum, este în siguranță. În semn de recunoștințã fațã de salvatori, proaspãta mãmicã i-a dat copilului numele celor care i-au venit în ajutor.

VOX "Au venit, m-au luat de acasă, dar eram nascută deja. Da, singură, cu o matușă, cu tatăl, soacra. Ce nume? Luciana Maria, numele celor de m-au luat . Au venit dimineață la mine. Mi-au adus flori."

O bãtrânã în vârstă de 73 de ani din Galați, aflată în crizã cardiacã, a fost preluatã de un elicopter al Ministerului de Interne și adusã la un spital din Capitalã. În perioada de ninsori și viscol, zeci de oameni au fost salvați din mijlocul nămeților cu ajutorul elicopterelor Ministerului de Interne.

Și locuitorii din comuna buzoianã Rușețu au avut nevoie de ajutor. O femeie a sunat disperatã la 112, când copilul ei a început sã se simtã rãu. De asemenea, două femei au avut nevoie de asistență medicală, după au cãzut și s-au rãnit. O ambulanțã a fost trimisã din Buzãu, pentru a-i prelua pe bolnavi, însă, dupã cinci ore, salvareaa parcurs doar jumãtate din distanțã. Localnicii din Rușețu nu au stat cu mâinile în sân. Când au vãzut cã timpul trece și medicii nu mai ajung, i-au luat pe bolnavi și au plecat cu o mașinã spre ambulanțã.

VOX "Cu altă volă, un utilaj de la primãrie. Am blocat-o pe cealaltă. Poate imediat sã treacã."

AMBIANȚĂ "Haideți, ușor!"

VOX "- Cum vã simțiți? - Bine! Încet!"

VOX "Mã simt greu cu mâna, are mâna ruptã, a cãzut."

Bolnavii au fost preluați de medici de pe salvare și au fost transportați la spitalul din Buzãu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2