Date companie
 
 
 
 

Viitorul premier, motiv de frământare în partide

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Decembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, parlament, putere, usr, alde, premier opozitie
 

Configurația viitorului parlament este deja vizibilă, Opoziția și Puterea se cooagulează, iar întrebarea care îi frământă pe toți este: cine va fi premier? Reprezentanții partidului cu cele mai multe voturi câștigate la scutinul din 11 decembrie susțin că mandatul formării noului Executiv i-ar reveni de drept lui Liviu Dragnea. De partea cealaltă, perdanții, rspectiv liberalii, încă mai sperau, astăzi, că Dacian Cioloș va ramâne la Palatul Victoria.

LIVIU DRAGNEA, președinte PSD ”În zilele următoare eu voi ține cont de votul românilor, de constituție și de programul de guvernare.”

DACIAN CIOLOȘ, premierul României ”Așteptăm, întâi, rezultatele oficiale. Ei au mai discutat despre Liviu Dragnea vs. Cioloș și, azi, românii au ales.”

VICTOR PONTA, fost președinte PSD "La asemenea scor, PSD are dreptul legitim de a-și nominaliza premierul și, dacă mă întrebați pe mine, președintele partidului e și cel mai bun premier.”

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, co-președinte ALDE ”Dacă ALDE va fi reprezentat în Parlament, avem o înțelegere, un protocol politic cu PSD pentru formarea viitorului guvern. Nu las loc de interpretare! Nu avem în niciun plan vreo formulă care să fie patronată de PNL.”

Înainte de a-și prezenta demisia din fruntea liberalilor, Alina Gorghiu încă mai spera în formarea unei majorități care să-l susțină pe Dacian Cioloș în fruntea noului Guvern. Aceleași speranțe îl animau și pe Nicușor Dan.

ALINA GORGHIU, fost președinte PNL ”Orice meci se joacă până la capăt și obiectivul de a face majoritate parlamentară pentru proiectul ”Dacian Cioloș premier” încă se joacă. Mâine, cel târziu, avem discuție și cu USR să vedem cum se va face proiectul la care am pornit împreună.”

NICUȘOR DAN, președnte USR "Nu schimbăm cu nimic ce am spus în campanie, o guvernare a PSD, una în jurul lui Dacian Cioloș. Noi ne-am exprimta ferm pentru o guvernare în jurul lui Cioloș, dacă PSD face o majoritate, noi nu vom fi în acea majoritate.”

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Firea spune că românii au dat un vot clar pentru Dragnea premier și PSD partidul învingător, și cu această formulă trebuie să meargă social-democrații la consultările de la Palatul Cotroceni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2