Date companie
 
 
 
 

Viorica Dăncilă merge mai departe, până în Parlament

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, parlament, remaniere, vot, majoritate, iohannis, dancila
 

PSD nu renunță! Premierul, Viorica Dăncilă, a precizat că Guvernul își va continua activitatea și că va merge în Parlament, unde va încerca să obțină susținerea necesară, pentru că are o responsabilitate față de țară și față de români, dând astfel curs solicitării pe care o făcuse președintele, Klaus Iohannis, într-o declarație de presă anterioară.

KLAUS IOHANNIS, președintele României “Când 6,5 milioane de români îți spun direct că duci țara pe un drum greșit, nu-ți mai rămâne decât să pleci acasă. Un guvern PSD nu e potrivit pentru România și nu poate rămâne în funcțiune.”

Cu o majoritate parlamentară pierdută, funcția din fruntea Guvernului începe să se clatine. Opoziția susține realizarea unei moțiuni de cenzură. Președintele i-a solicitat Vioricăi Dăncilă să ceară susținere în Parlament și a respins remanierea.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Nu accept nicio propunere de ramaniere din partea acestui Guvern. Nu doar pentru că acest Guvern și-a schimbat componența politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur si simplu inacceptabile. Până atunci, astăzi, actuatul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlamente, printr-o procedură pe care le solicit să o declanșeze.”

Viorica Dăncilă s-a declarat profund dezamăgită de ”spectacolul candidatului”, Klaus Iohannis.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României ”Vom merge în Parlament și vom încerca să obținem susținerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt și spun acest lucru, nu pentru că ne ținem de scaune, așa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate față de țară și față de români, avem responsabilitatea de a duce programul de guvernare până la capăt.”

Ca să rămână în funcție, premierul are nevoie 233 de voturi, iar partidul este departe de a le obține, pentru că mai are doar 205 deputați și senatori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Primarul din Videle, suspendat din cauza panourilor cu Dăncilă ( 17 Septembrie 2019 )

  Scandal la primăria din Videle! Edilul orașului, Nicolae Bădănoiu, suspendat din funcție printr-un ordin al prefectului, consideră că a fost victima unui abuz și a anunțat că s-a consultat cu un avocat, pentru a stabili cum...

 • Proiect de modificare a legii privind RCA ( 6 Septembrie 2019 )

  Se schimbă regulile pentru decontarea RCA! Potrivit unei inițiative legislative PSD și ALDE, care modifică legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, decontarea între asigurătorii RCA, în cazul unui accident...

 • PNL și-a stabilit prioritățile ( 3 Septembrie 2019 )

  PNL și-a stabilit obiectivele pentru sesiunea parlamentară care va începe luna aceasta. Prioritară este depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului, pentru că, potrivit liderului PNL Ludovic Orban, ”orice lună în care guvernul...

 • Nicolae Bacalbașa scandalizează cu un termen nazist adresat unui coleg parlamentar ( 28 August 2019 )

  Scandal în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului, declanșat de pesedistul Nicolae Bacalbașa! Cunoscut pentru discursurile sale provocatoare, acesta a folosit un folosit de naziști pentru "non-arieni", cu semnificația de om inferior...

 • PSD rămâne singur la guvernare, după plecarea ALDE ( 27 August 2019 )

  PSD rămâne la guvernare! Cel puțin așa a declarat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă, în timpul ședinței de Guvern. Șefa Executivului a precizat că a luat act de decizia formațiunii politice ALDE de a rupe coaliția de guvernare, pe care o percepe ca un joc politic pentru obținerea de voturi. Viorica Dăncilă a mai afirmat că partidul pe care îl conduce va continua singur implementarea programului de guvernare, întrucât România are nevoie de stabilitate.

  VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranță este eficientă. Am luat măsuri economice foarte bune, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri, iar acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă și în creșterea nivelului de trai al populației."

  Viorica Dăncilă a dorit să le mulțumească foștilor parteneri de la ALDE pentru colaborare, în special, ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu. Aceasta a declarat că își asumă excluderea din ALDE, dar că nu va trece la PSD. „Eu îmi continui misiunea ca ministru al Afacerilor Externe și cred că asta este suficient”, a precizat Mănescu. ALDE a decis luni, ieșirea de la guvernare, miniștrii partidului urmând să demisioneze. Liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, preciza, luni, că miniștrii care nu demisionează vor fi excluși și că el demisionează de la șefia Senatului. Premierul susține că decizia Ramonei Mănescu de a rămâne la șefia M.A.E. demonstrează că aceasta a înțeles că repsonsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2