Date companie
 
 
 
 

Viorica Dăncilă merge mai departe, până în Parlament

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, parlament, remaniere, vot, majoritate, iohannis, dancila
 

PSD nu renunță! Premierul, Viorica Dăncilă, a precizat că Guvernul își va continua activitatea și că va merge în Parlament, unde va încerca să obțină susținerea necesară, pentru că are o responsabilitate față de țară și față de români, dând astfel curs solicitării pe care o făcuse președintele, Klaus Iohannis, într-o declarație de presă anterioară.

KLAUS IOHANNIS, președintele României “Când 6,5 milioane de români îți spun direct că duci țara pe un drum greșit, nu-ți mai rămâne decât să pleci acasă. Un guvern PSD nu e potrivit pentru România și nu poate rămâne în funcțiune.”

Cu o majoritate parlamentară pierdută, funcția din fruntea Guvernului începe să se clatine. Opoziția susține realizarea unei moțiuni de cenzură. Președintele i-a solicitat Vioricăi Dăncilă să ceară susținere în Parlament și a respins remanierea.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Nu accept nicio propunere de ramaniere din partea acestui Guvern. Nu doar pentru că acest Guvern și-a schimbat componența politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur si simplu inacceptabile. Până atunci, astăzi, actuatul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlamente, printr-o procedură pe care le solicit să o declanșeze.”

Viorica Dăncilă s-a declarat profund dezamăgită de ”spectacolul candidatului”, Klaus Iohannis.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României ”Vom merge în Parlament și vom încerca să obținem susținerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt și spun acest lucru, nu pentru că ne ținem de scaune, așa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate față de țară și față de români, avem responsabilitatea de a duce programul de guvernare până la capăt.”

Ca să rămână în funcție, premierul are nevoie 233 de voturi, iar partidul este departe de a le obține, pentru că mai are doar 205 deputați și senatori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 • Întrunirea noului parlament, în cel mult 20 de zile ( 7 Decembrie 2020 )

  Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 • Bihorenii s-au grăbit să voteze încă de la primele ore ale dimineții ( 6 Decembrie 2020 )

  Bihorenii s-au mobilizat încă de la primele ore ale dimineții și s-au prezentat la urne, pentru a-și alege reprezentanții în Senat și în Camera Deputaților, pentru următorii patru ani! Oamenii susțin că își doresc...

 • Prezența la vot, slabă ( 6 Decembrie 2020 )

  Prezență slabă la scrutinul pentru parlamentare 2020! Potrivit datelor anunțate de Biroul Electoral Central, până la ora 15.00, prezenta la urne era de aproape 20 la sută la nivel național. Slaba prezență la vot este, deja...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2