Date companie
 
 
 
 

Viorica Dăncilă merge mai departe, până în Parlament

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, parlament, remaniere, vot, majoritate, iohannis, dancila
 

PSD nu renunță! Premierul, Viorica Dăncilă, a precizat că Guvernul își va continua activitatea și că va merge în Parlament, unde va încerca să obțină susținerea necesară, pentru că are o responsabilitate față de țară și față de români, dând astfel curs solicitării pe care o făcuse președintele, Klaus Iohannis, într-o declarație de presă anterioară.

KLAUS IOHANNIS, președintele României “Când 6,5 milioane de români îți spun direct că duci țara pe un drum greșit, nu-ți mai rămâne decât să pleci acasă. Un guvern PSD nu e potrivit pentru România și nu poate rămâne în funcțiune.”

Cu o majoritate parlamentară pierdută, funcția din fruntea Guvernului începe să se clatine. Opoziția susține realizarea unei moțiuni de cenzură. Președintele i-a solicitat Vioricăi Dăncilă să ceară susținere în Parlament și a respins remanierea.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Nu accept nicio propunere de ramaniere din partea acestui Guvern. Nu doar pentru că acest Guvern și-a schimbat componența politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur si simplu inacceptabile. Până atunci, astăzi, actuatul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlamente, printr-o procedură pe care le solicit să o declanșeze.”

Viorica Dăncilă s-a declarat profund dezamăgită de ”spectacolul candidatului”, Klaus Iohannis.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României ”Vom merge în Parlament și vom încerca să obținem susținerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt și spun acest lucru, nu pentru că ne ținem de scaune, așa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate față de țară și față de români, avem responsabilitatea de a duce programul de guvernare până la capăt.”

Ca să rămână în funcție, premierul are nevoie 233 de voturi, iar partidul este departe de a le obține, pentru că mai are doar 205 deputați și senatori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2