Date companie
 
 
 
 

Vizita lui Zelenski

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Octombrie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Zelenski in Romania
 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a efectuat, marți, prima vizită oficială în România. La București, liderul ucrainean a fost primit, mai întâi de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei ”România este o țară garantă a securității alimentare la nivel mondial. Se folosesc porturile de pe Dunăre, se folosesc porturile din România, care asigură necesitățile de alimente pentru alte țări. Fiecare rachetă rusească, fiecare dronă rusească, care atacă porturile noastre, apărarea acestor porturi, trebuie să facem totul posibil ca Rusia să nu poată transforma zona dunăreană sau a Mării Negre într-o zonă moartă.”

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Țin să exprim încă o dată deplina admirație, în numele meu personal și al întregului popor român, pentru curajul și rezistența poporului ucrainean. Încă din primele clipe ale acestei agresiuni, care demonstrează că Rusia rămâne principala amenințare de securitate pentru continentul european și în regiunea Mării Negre, România și poporul român au fost alături de Ucraina și de poporul ucrainean. O repet, susținerea Ucrainei reprezintă un interes strategic al României. Consolidarea securității Ucrainei înseamnă consolidarea securității României.”

Volodimir Zelenski a avut o întrevedere și cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria. Inițial, conform programului vizitei, Zelenski trebuia să susțină un discurs în cadrul ședinței comune a Parlamentului României. Discursul a fost, însă, anulat, iar liderul ucrainean a avut doar o întrevedere comună cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis. Surse politice au transmis că discursul a fost anulat din cauza liderului AUR, George Simion, și a senatorului independent Diana Șoșoacă, care ar fi urmat să perturbe momentul și ar fi putut transforma plenul Legislativului românesc într-un ”spectacol grotesc”. De altfel, Șoșoacă și Simion și-au exprimat public aversiunea față de vizita președintelui Ucrainei la București. Simion a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj ironic la adresa lui Zelenski. La rândul ei, Șoșoacă i-a transmis o scrisoare deschisă, marcată de reproșuri.


Vizita lui Zelenski

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2