Date companie
 
 
 
 

Vizita subsecretarului de stat, Victoria Nuland, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, basescu, justitie, ponta, victoria, vizita, bucuresti, mesaj, nastase, Obama, nato, parteneriat, corlatean, economic, nuland
 

România, felicitată de președintele american Barrack Obama, cu ocazia aniversării a 10 ani de la aderarea la NATO. Mesajul a fost adus în țara noastră de subsecretarul de stat al S.U.A., Victoria Nuland, care a efectuat o vizită de două zile, la București. În timpul vizitei, oficialul american s-a întâlnit cu președintele Traian Băsescu și cu ministrul de Externe, Titus Corlățean. Nuland l-a felicitat pe Titus Corlățean de ziua sa de naștere, care a coincis cu vizita emisarului de peste Ocean. În timpul întâlnirilor de la București, Victoria Nuland a lăudat România pentru creșterea economică înregistrată și a subliniat nevoia unui parteneriat economic mai strâns între București și Washington.

VICTORIA NULAND, subsecretar de stat S.U.A. "Sunt foarte bucuroasă, să vin în București după mai mulți ani și, mai ales, cu ocazia zilei de naștere a lui Titus Corlățean. Am început prin a transmite felicitările președintelui Obama, ale secretarilor Kerry și Hagel și ale poporului american, la aniversarea a 10 ani de la aderarea României la N.A.T.O.! Anul 2014 este un an foarte important în relațiile economice bilaterale, dar și în relațiile S.U.A. cu U.E. și N.A.T.O.! Acest lucru va aduce locuri de muncă și creștere economică ambelor popoare. România crește din nou, la fel și Europa și S.U.A.. Parteneriatul economic România-S.U.A. și investițiile de aici sunt un motor cheie."

TITUS CORLĂȚEAN, ministrul Afacerilor Externe "În cadrul acestui parteneriat, trebuie să discutăm, în mod direct, și subiecte mai sensibile, cu o înțelegere comună a interesului de a consolida domnia legii și democrația din România."

Totuși, Nuland a catalogat drept "îngrijorătoare" provocările politice la adresa independenței sistemului judiciar din România, îndemnând toate partidele politice și cetățenii să susțină independența Justiției. Oficialul american a subliniat că o Justiție independentă și o presă liberă sunt "esențiale" pentru o democrație puternică.

VICTORIA NULAND, subsecretar de stat S.U.A. "Interesul este consolidarea statului de drept, pentru că o Românie puternică, prosperă și democratică este cel mai bun aliat al S.U.A.!"

Comentariul vine în urma scandalului generat de poziția exprimată de premierul Victor Ponta, imediat după ce a aflat de condamnarea la patru ani de închisoare cu executare a mentorul său politic, Adrian Năstase, în dosarul Zambaccian. Consilier al premierului Victor Ponta, pe probleme juridice, de minorități și relații internaționale, Gyorgy Frunda, a declarat și el, înainte de vizita subsecretarului de stat american la București, că România nu este o colonie și că simte o anumită superioritate, din partea Statelor Unite.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2