Date companie
 
 
 
 

Vlad Voiculescu, audiat la DIICOT în dosarul ”Lucan”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Ianuarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : voiculescu, transplant, audiat, grup, infractional, diicot, delapidare, lucan, martor, bodog
 

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, audiat la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan. Voiculescu a dat declarații în calitate de martor în dosarul în care Lucan este cercetat sub control judiciar pentru delapidarea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca și constituirea unui grup infracțional organizat.
 
ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”La intrarea în sediul DIICOT, Vlad Voiculescu a afirmat că a existat un interes foarte clar din partea unor oameni care se ocupă de transplat în România să nu existe reguli. Acele reguli puține care existau au fost încălcate flagrant, a mai precizat fostul șef al Sănătății.”

Vlad Voiculescu a comentat, într-un mesaj postat duminică pe Facebook, despre transplanturile din România și despre cum au fost tărăgănate procedurile și reglementările domeniului pentru că, ”dacă nu ai reguli, nimeni nu te poate acuza de nimic”, iar în acest timp ”sute sau mii de români au murit pe lista de așteptare” sau au trăit pentru că s-au împrumutat. De asemenea, fostul ministru al Sănătății a menționat că medicul Mihai Lucan avea informatori în minister, iar ”decapitarea Corpului de control” confirmă relațiile privilegiate ale acestuia cu noua conducere politică instalată în 2017. Vlad Voiculescu a mai spus că Florian Bodog a fost în Ministerul Sănătății cu mult timp înainte de a fi ministru și chiar a făcut parte din echipa de control care a mers în inspecție la Agenția Națională de Transplant în urmă cu șapte ani. Săptămâna trecută, în acest dosar a fost audiat la DIICOT și ministrul Sănătății, Florian Bodog. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a făcut un denunț în acest dosar, afirma că actualul ministru al Sănătății ar fi intervenit în favoarea lui Mihai Lucan în timpul unui control la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca și că între Mihai Lucan și Florian Bodog există o legătură de rudenie.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ” În 21 decembrie, Mihai Lucan, fiul acestuia, Valerian Lucan, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu - Sânpătreanu și directorul economic, Sanda Rodica Baciu, au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat. Ulterior, magistrații Tribunalului București au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a acestora și au hotărât să fie cercetați sub control judiciar.”

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost tratați 159 de pacienți, care au plătit sume cuprinse între 3.000 și 6.700 euro/intervenție. Potrivit anchetatorilor, gruparea Lucan ar fi prejudiciat Institutul de Transplant Renal cu peste cinci milioane de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2