Date companie
 
 
 
 

Vor fi decazuti din drepturile parintesti

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, asistent, parinti, copii, drepturi, plasament, maternal
 

Părinții celor doi copii din Dâmbovița, lăsați în casă nesupravegheați, riscă să decadă din drepturile părintești. Reprezentanții Direcției pentru Protecția vor cere în instanță acest lucru și plasarea minorilor în grija unui asistent maternal. Micuții se află internați în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Târgoviște.

AMBIANTÃ (teanc de vase nespãlate în chiuvetã si pe aragaz): "Deci, aici avea... Are mâncare."

Cei doi copii, în vârstã de trei și nouă ani, erau singuri în casă. Tatăl plecase la muncă în Spania, iar mama era internată la Sanatoriul TBC din Moroieni.

VOX vecinã: "Tatãl plecase în aceeasi dimineatã, mi-a dat telefon sotia lui de la spital sã mã duc sã vãd ce fac copiii. Când am ajun, copilu' abia respira, nu mai putea sã vorbeascã, fãcea convulsie. Mie mi-a fost fricã si am sunat imediat la ambulantã!"

DIANA CIOBOTĂRICĂ, dir. adj., D.G.A.S.P.C. Dâmbovița "Copiii vor fi preluati de un asistent maternal profesionist. Odatã cu mãsura plasamentului în regim de urgentã s-a propus si decãderea pãrintilor din drepturile pãrintesti. - Se va cere în Instantã? - Da, se cere în Instantã, iar instanta va hotãrî cu privire la acest aspect."

După mediatizarea acestui caz, tatăl copiilor s-a întors din Spania.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • UNICEF: Copiii săraci, tot mai vulnerabili, din cauza pandemiei ( 27 Mai 2020 )

  Copiii și familiile vulnerabile au un acces tot mai redus la produse de bază! Potrivit unui raport realizat de UNICEF, în România, din cauza pandemiei de coronavirus, copiii aflați în situație de risc au devenit tot mai vulnerabili, reducerea activității economice determinând o creștere a numărului familiilor ale căror venituri s-au redus. 

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 • Sprijin psihologic la ”Obregia”, pentru părinții care nu se mai înțeleg cu copiii ( 16 Aprilie 2020 )

  Un spital din București vine în ajutorul părinților care nu se mai înțeleg cu copiii, din cauza izolării la domiciliu. Spitalul "Prof. Dr. Alexandru Obregia" pune la dispoziția părinților o linie gratuită de consiliere telefonică pe durata...

 • Bolnavii de cancer și medicii oncologi cer noi clarificări ( 9 Aprilie 2020 )

  Pacienții din România, în special cei bolnavi de cancer, cei cu boli cronice și persoanele care beneficiat de transplant sunt panicați din cauza interdicțiilor impuse în perioada stării de urgență. Documentul transmis...

 • Condiții pentru vizitele de Paște la părinți ( 8 Aprilie 2020 )

  Precizări înainte de Paște, de la Poliția Română. Astfel, este permisă deplasarea la părinți pentru a le duce produse pentru masa de sărbătoare. Vizitele în ziua de Paște nu sunt însă autorizate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2