Date companie
 
 
 
 

Vot în Diaspora

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Decembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, vot, romani, scrutin, diaspora
 

Guvernul a trimis două milioane de buletine de vot către cele 417 secții în care este organizat scrutinul românilor din diaspora. Votarea a început sâmbătă la ora 20:00 în Australia și Noua Zeelandă, iar ultimele să se închid, luni, pe coasta de vest a Americii de Nord.

MIHNEA URS, reporter "Votul în străinătate se desfășoară pe durata a 35 de ore. Cele mai multe secții de votare sunt organizate în Italia: 73, Spania: 53, și Marea Britanie: 21. În Franța au fost organizate 16 secții, în Germania 15, iar în Belgia 9. Raportat la fusul orar, procesul electoral din străinătate se va încheia luni, 12 decembrie, la ora 7.00, ora României, pe Coasta de Vest a Statelor Unite și la Vancouver, în Canada."

Din cele 417 secții de votare propuse, 193 de secții de votare sunt organizate pe lângă ambasadele, consulatele și institutele culturale ale României din străinătate. Alegătorilor din diapora li s-a pus la dispoziție și o hartă interactivă pe site-ul M.A.E. pentru a identifica cea mai apropiată secție de votare de reședința sau domicilul din străinătate. Pot vota la secțiile din afara țării doar cetățenii români care au domiciliul sau reședința în străinătate. Românii care se deplasează temporar în străinătate nu pot vota la secțiile din diaspora.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • „Sunt nebuni românii ăștia!”, volumul franțuzoaicei Christine Colonna-Césari îndrăgostite de România ( 24 Decembrie 2020 )

  „Sunt nebuni românii ăștia!”! Este percepția admirativă a scriitoarei franțuzoaice Christine Colonna-Césari, care a ajuns să îndrăgească atât de mult România, încât a părăsit Parisul pentru a se stabili definitiv la București.

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 • Bihorenii s-au grăbit să voteze încă de la primele ore ale dimineții ( 6 Decembrie 2020 )

  Bihorenii s-au mobilizat încă de la primele ore ale dimineții și s-au prezentat la urne, pentru a-și alege reprezentanții în Senat și în Camera Deputaților, pentru următorii patru ani! Oamenii susțin că își doresc...

 • Prezența la vot, slabă ( 6 Decembrie 2020 )

  Prezență slabă la scrutinul pentru parlamentare 2020! Potrivit datelor anunțate de Biroul Electoral Central, până la ora 15.00, prezenta la urne era de aproape 20 la sută la nivel național. Slaba prezență la vot este, deja...

 • Procesul de vot în Diaspora, în desfășurare ( 5 Decembrie 2020 )

  Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 este în plină desfășurare în străinătate! Prima secție de vot din Diaspora s-a deschis vineri seară, la ora 20:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2