Date companie
 
 
 
 

Vot în Diaspora

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Decembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, vot, romani, scrutin, diaspora
 

Guvernul a trimis două milioane de buletine de vot către cele 417 secții în care este organizat scrutinul românilor din diaspora. Votarea a început sâmbătă la ora 20:00 în Australia și Noua Zeelandă, iar ultimele să se închid, luni, pe coasta de vest a Americii de Nord.

MIHNEA URS, reporter "Votul în străinătate se desfășoară pe durata a 35 de ore. Cele mai multe secții de votare sunt organizate în Italia: 73, Spania: 53, și Marea Britanie: 21. În Franța au fost organizate 16 secții, în Germania 15, iar în Belgia 9. Raportat la fusul orar, procesul electoral din străinătate se va încheia luni, 12 decembrie, la ora 7.00, ora României, pe Coasta de Vest a Statelor Unite și la Vancouver, în Canada."

Din cele 417 secții de votare propuse, 193 de secții de votare sunt organizate pe lângă ambasadele, consulatele și institutele culturale ale României din străinătate. Alegătorilor din diapora li s-a pus la dispoziție și o hartă interactivă pe site-ul M.A.E. pentru a identifica cea mai apropiată secție de votare de reședința sau domicilul din străinătate. Pot vota la secțiile din afara țării doar cetățenii români care au domiciliul sau reședința în străinătate. Românii care se deplasează temporar în străinătate nu pot vota la secțiile din diaspora.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2