Date companie
 
 
 
 

Votul prin corespondență, disponibil pentru românii din diaspora

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vot, diaspora
 

Votul prin corespondență, disponibil pentru românii din diaspora. Începând cu 1 aprilie 2016, cetățenii români care au domiciliul sau reședință în străinătate, se vor putea înscrie în Registrul electoral, unde vor completa o cerere și vor putea opta pentru votul prin corespondență.

DAN STOENESCU, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni: "Doar cei care se vor înscrie în Registrul electoral vor putea să-și exercite votul prin corespondență și la noile secții de vot care vor fi înființate în localitățile unde aceștia domiciliează."

ANA MARIA PĂTRU, președinte, Autoritatea Electorală Permanentă: "Este pentru prima dată când legislația electorală permite românilor din afara granițelor țării să voteze prin corespondență. Este o procedură complet nouă, atât pentru dumnealor, dar și pentru instituțiile care gestionează, respectiv Poșta Română, va fi o mare responsabilitate pentru Poșta Română, dar și pentru M.A.E., cât și pentru A.E.P. (...) Chiar dacă nu optează pentru votul prin corespondență, îi sfătuim pe toți românii din străinătate să se înregistreze în Registrul electoral pentru a avea șansa să voteze aproape de locuința dumnealor."

SORIN MOISE, secretar general, MAE: "La alegerile Parlamentare își pot exercita dreptul la vot numai cetățenii români care au domiciliul sau reședința în străinătate."

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor aflați în diaspora, a fost elaborat și un pliant referitor la votul prin corespondență, care va fi distribuit în străinătate. Românii vor putea afla astfel, toți pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a putea vota prin corespondență.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, contestată la C.C.R. ( 18 Februarie 2021 )

  PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali...

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 • Bihorenii s-au grăbit să voteze încă de la primele ore ale dimineții ( 6 Decembrie 2020 )

  Bihorenii s-au mobilizat încă de la primele ore ale dimineții și s-au prezentat la urne, pentru a-și alege reprezentanții în Senat și în Camera Deputaților, pentru următorii patru ani! Oamenii susțin că își doresc...

 • Prezența la vot, slabă ( 6 Decembrie 2020 )

  Prezență slabă la scrutinul pentru parlamentare 2020! Potrivit datelor anunțate de Biroul Electoral Central, până la ora 15.00, prezenta la urne era de aproape 20 la sută la nivel național. Slaba prezență la vot este, deja...

 • Procesul de vot în Diaspora, în desfășurare ( 5 Decembrie 2020 )

  Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 este în plină desfășurare în străinătate! Prima secție de vot din Diaspora s-a deschis vineri seară, la ora 20:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2