Date companie
 
 
 
 

Vreme instabilă, avertizează meteorologii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : meteo, ploi, vreme, grindina, vijelii, cod, galben, bancila
 

Meteorologii au transmis o avertizare de instabilitate atmosferică, valabilă până mâine, la ora 12:00! Potrivit A.N.M., vremea va fi marcată de instabilitate în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice și în zona montană.

prin telefon: GABRIELA BĂNCILĂ, șef Centrul de Prognoză, A.N.M. ”Așteptăm intervale, perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, căderi de grindină. Aspectele de torențialitate ale averselor vor determina acumularea unor cantități de apă de 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40de l/mp.” 

BIANCA ROTARU, reporter „Duminică intră în vigoare un cod galben, care atenționează cu privire la instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ, în Muntenia și Moldova, iar, local, în Transilvania, Oltenia și Dobrogea. Atenționarea este valabilă până luni seară.„

prin telefon: GABRIELA BĂNCILĂ, șef Centrul de Prognoză, A.N.M.  „De această dată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care să depășească 25...30 de l/mp și pe ari restrânse, cu precădere în zona Munteniei, în zona de munte să vorbim și despre cantități de apă de 40...60 de l/mp.”

Ploile vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice, cu intensificări ale vântului ce va sufla cu viteze de până la 70 km/h. Local vor fi vijelii și va cădea grindină.


Vreme instabilă, avertizează meteorologii

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • 140 de locuințe și peste 200 de curți și anexe, inundate ( 16 Iunie 2020 )

  Dezastru provocat de ploile abundente, în majoritatea județelor din țară! 140 de locuințe, peste 200 de curți și anexe gospodărești, opt instituții publice și 21 de străzi din 20 de județe au fost grav afectate de ploile torențiale din ultimele 24 de ore.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2