Date companie
 
 
 
 

Vreme ploioasă în mare parte din țară până la sfârșitul săptămânii viitoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : meteo, vreme
 

Vremea se încălzește ușor de luni, dar nu scăpăm de ploi, spun meteorologii. Urmează o săptămână cu vreme ploioasă în mare parte din țară, și temperaturi normale pentru această perioadă sau chiar mai mari. Izolat vor fi condiții de polei.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"Potrivit ANM, până la sfârșitul săptămânii viitoare, în jumătatea sudică a țării vor cădea precipitații mixte cantitativ. De asemenea, în zonele montane, stratul de zăpadă se va diminua din cauza poleiului dar și a ploii."

Conform estimărilor meteorologilor, în jumătatea nordică a țării și la munte sunt așteptate precipitații slabe și local moderate cantitativ, în special lapoviță și ninsori. Și în restul zonelor țării vor fi precipitații, mai ales sub formă de ploaie.

GABRIELA BĂNCILĂ, șef, Centrul Național de Prognoze Meteorologice
"Până la sfârșitul săptămânii și cel mai probabil și pe parcursul săptămânii viitoare, (...) mă refer la faptul că se va înregistra fenomene deosebit de variate. Vom vorbi și despre precipitații abundente sub formă de ninsoare în unele zone din țară, (...). Vom vorbi și despre precipitații abundente mai ales sub formă lichidă."

Maximele termice vor fi cuprinse în general între 1 și 10 grade, iar minimele între 3 și -8 grade Celsius.

GABRIELA BĂNCILĂ, șef, Centrul Național de Prognoze Meteorologice
"Poate părea îmbucurătoare această veste a valorilor termice în jurul celor normale, mai calde în mare parte din țară, dar trebuie să știm că aceste temperaturi mai ridicate decât ar fi normal și prezența, apariția precipitațiilor sub formă lichidă determină cedarea apei din stratul de zăpadă."

Potrivit meteorologilor, toate aceste fenomene sunt asociate unui ciclon mediteranean care traversează peninsula Balcanică și afectează și țara noastră. Deplasarea ciclonului dinspre Bazinul Mării Mediterane către Balcani favorizează transmiterea unui aer mai umed, dar și destul de cald și prin urmare, se produc precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cod galben de vreme instabilă ( 11 Iulie 2020 )

  Avertizare meteorologică de tip cod galben de vreme instabilă, valabilă, duminică, în 28 de județe. Ploile torențiale, însoțite de descărcări electrice, vijeliile și grindina se vor manifesta, între orele 6.00 și 18.00, în...

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • Cod galben de ploi în toată țara, până sâmbătă, la ora 10.00 ( 11 Iunie 2020 )

  Ploile persistă! Meteorologii au emis un cod galben de precipitații pentru toată țara, valabil de astăzi până sâmbătă dimineață la ora 10:00. Astfel, ne putem aștepta la instabilitate atmosferică temporar accentuată, descărcări electrice, averse cu caracter torențial, grindină și vijelii. 

 • Începutul verii va aduce precipitații în sud-est ( 24 Mai 2020 )

  Sfârșit de lună cu temperaturi scăzute! Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum vor fi temperaturile în perioada 25 mai - 22 iunie. Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare ne așteaptă o vreme răcoroasă și va ploua în est, sud-est și zona centrală.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2