Date companie
 
 
 
 

Vremea rea a devastat zone întregi din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploaie, meteorologi, vremea, tara, case, torentiala, suvoaie
 

Natura s-a dezlănțuit în sudul și estul țării. A plouat cât pentru o lună, după cum spun meteorologii, iar șuvoaiele au acoperit totul în cale și au lăsat în urma lor zeci de localități acoperite de apă. După o ploaie torențială care nu a durat mai mult de o oră, străzile și casele din Tulcea au fost inundate. Apa, care a ajuns la peste un metru, a afectat autoturismele și chiar semnele de circulație din centrul orașului. Aceeași situație și pe litoral. Canalizările din mai multe stațiuni au refulat și câțiva copaci au fost smulși din rădăcini de vântul puternic. La fel ca în Tulcea, cantitatea de precipitații căzute la Cernavodă s-a apropiat de o sută de litri pe metrul pătrat. Vijeliile au făcut pagube însemnate și în județele Ialomița, Călărași, Giurgiu, Buzău, Brăila, Vaslui, Iași sau Galați.

AMBIANȚĂ "- Cât e de adâncă apa? - Are cât...20 de centimetri."

DAN IAMANDI, comandant șef, I.S.U. Iași "În municipiul Iași avem patru zone, zonele mai joase, și această zonă, pe malul Râului Niculina, tot o zonă mai joasă, unde apa a intrat în curți și chiar și în douã case. Am intervenit pentru evacuarea apei din curți și din locuințe."

AMBIANȚĂ "Ultima inundație a fost în '75. Era apa până la jumate în casă. Era mai mare."

VOX "- Acum începe sã scadã puțin. Se vede cã se retrage. - Ați reușit sã scoateți de prin curte ce aveați, ca sã nu vã distrugã apa? – Aveam niște pãsãri, pe care le-am bãgat în casã. – În casã v-a ajuns? – Da."

VOX "- Dar pe stradã pe aici nu aveți canalizãri? – Sunt, dar cine le desfundã? Sunt multe. - Nu mai fac fațã de la apã? – Cred! Au și mizerie prin ele. - Cum v-ați descurcat? - Cu gãleata din casã, cã de aici nu am cum sã scot."

În întreaga țară, peste 600 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au salvat din calea viiturilor 120 de persoane. Specialiștii spun că astfel de feneomene meteo extreme vor apărea pe tot parcursul acestei veri. Deocamdată, însă, Administrația Națională de Meteorologie vine cu vești bune. Vremea se ameliorează, treptat, în majoritatea regiunilor și va deveni predominant frumoasă. De vineri, însă, ploile se reîntorc, dar nu vor mai avea forța celor din acest weekend.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ploaia de stele Lyride, din 15 aprilie ( 9 Aprilie 2021 )

  Fenomen astronomic spectaculos, vizibil, în perioada următoare, și în România! După o lungă perioadă de pauză, ploaia de stele revine în toată splendoarea. Începând din 15 aprilie, pasionații de...

 • Ploaie de stele, până în 17 decembrie ( 12 Decembrie 2020 )

  Fenomen astronomic inedit pe cerul noptii, în perioada următoare! Este vorba de ploaia de stele căzătoare, ce poate fi observată cu ochiul liber, nefiind nevoie de un instrument astronomic, până în 17 decembrie.

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Excursie la fermă, pentru relaxare în aer liber și hrană sănătoasă ( 12 Iulie 2020 )

  Unde își pot petrece timpul liber bucureștenii care nu vor să stea ore întregi în trafic, pe drumul spre mare ori spre munte? În apropierea Capitalei există zone frumoase, amenajate pentru relaxare și distracție, unde...

 • Iarna blândă și efectele sale ( 25 Ianuarie 2020 )

  Vreme de primăvară, în plină iarnă! Meteorologii spun că în România a intrat un val de aer tropical, care ține iarna departe. Astfel, temperaturile înregistrate sunt mult peste cele specifice acestei perioade, mai ales...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2