Date companie
 
 
 
 

Zăpadă, aer curat și servicii ireproșabile, la Stâna de Vale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sport, bihor, iarna, zapada, stana, vale, statiune, vladeasa
 

Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este, la ora actuală, raiul iubitorilor sporturilor de iarnă și al celor care doresc să se relaxeze la munte, în condiții perfecte.

VOX „- Ce v-a determinat să veniți la Stâna de Vale? - Vremea frumoasă și aerul curat. - Cum vi se pare pârtia? - Destul de ok. Foarte frumoasă. Iarna venim de 2 ori 3.” 

VOX „E foarte fain. Acum iarna, am început să schiez și îmi place.” 

VOX „Cel mai bun aer de munte din România, cel puțin pentru căile respiratorii. Până în mai era întotdeauna zăpadă și era foarte frumos.” 

VOX „- Cum v-ati simțit la Stâna de Vale? - Bine, noi suntem obișnuiți, că venim în fiecare an. Am stat, ne-am plimbat.” 

Parcul de Aventură Happy Land, cu instalațiile pentru tubing și pârtiile de schi și săniuș dedicate copiilor, reprezintă atracția principală pentru micii turiști.

VOX „- Ce îți place cel mai mult. - Să mă dau cu sania.” 

VOX „Învăț să mă dau cu schiurile.” 

VOX „- Eu vin de la Polul Nord, vin de la Beiuș. Îmi plac dinozaurii. - Știi să te dai cu schiurile? - Știu.” 

RADU NĂSTASE, director hotel „Noile prețuri pentru perioada următoare sunt de 220 de lei, de duminică până joi, iar de vineri până duminică este 250. Se poate lua masa la restaurantul hotelului, servind mâncăruri tradiționale și papanași. Pe lângă restaurant avem și barul de zi unde se pot servi cafele, sucuri și alte băuturi.” 

Amplasata la o altitudine de 1.100 m în Masivul Vlădeasa din Munții Apuseni, Stâna de Vale este stațiunea cu ce mai lungă perioadă de menținere a stratului de zăpadă. În ultimii ani, multiplele posibilități de petrecere a vacanțelor sau weekend-urilor puse la dispoziție de către administratorii stațiunii au atras din ce în ce mai mulți turiști din țară și din străinătate. De asemenea, oamenii sunt atrași de aerul curat de munte, puternic ionizat, de apa Izvorului Minunilor, dar și de condițiile de cazare la standarde ce rivalizează cu cele din stațiuni renumite din Elveția ori Austria. În plus, în stațiune sunt aplicate și respectate măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, pentru siguranța turiștilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Stațiunea Stâna de Vale, loc de poveste ( 4 Aprilie 2021 )

  Stațiunea Stâna de Vale din Masivul Vlădeasa, județul Bihor atrage ca un magnet turiștii de toate vârstele, din țară și din străinătate. Oamenii vin aici pentru relaxare, sporturi în aer liber sau drumeții, pentru a respira...

 • Patru firme, înscrise la licitația pentru contractul de construire a segmentului Suplacu de Barcău-Chiribiș din A3 ( 21 Martie 2021 )

  Patru firme de construcții concurează pentru realizarea segmentului de 26 de kilometri ce face parte din Autostrada Transilvaniei și leagă localitățile Suplacu de Barcău și Chiribiș, din județul Bihor! Reprezentanții...

 • Stâna de Vale, locul ideal pentru vacanță ( 7 Martie 2021 )

  Primăvara și-a intrat în drepturi, iar practicarea sporturilor de iarnă, în majoritatea stațiunilor montane de la noi, nu este favorizată de vremea caldă specifică acestei perioade. Cu toate acestea, pârtiile din Stâna de Vale sunt numai bune pentru schi.

 • Magia zăpezii, la Stâna de Vale ( 21 Februarie 2021 )

  Dacă pe pârtiile din alte stațiuni sunt înregistrate valuri de accidente, la Stâna de Vale, în județul Bihor, condițiile de pe pârtii permit desfășurarea în condiții de siguranță a sporturilor de iarnă. Mai mult, dacă, în alte zone...

 • Accident mortal, pe o șosea din Bihor ( 20 Februarie 2021 )

  Accident cumplit, sâmbătă dimineață, pe Drumul Național 19 B, între Săcuieni și Marghita, în județul Bihor! Pe un segment de drum, un tânăr șofer a pierdut controlul volanului și consecințele au fost dramatice.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2