Date companie
 
 
 
 

Zece zile de film polițist românesc, la Centrul Cultural al M.A.I.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politist, centrul, cultural, MAI, film, romanesc, gaitan, mihaita, dichiseanu
 

Regal de film polițist românesc, la Centrul Cultural al Ministerului de Interne! Timp de 10 săptămâni, bucureștenii au șansa de a viziona gratuit cele mai bune pelicule de gen. La gala de deschidere a evenimentului au luat parte și actori celebri, precum Vladimir Găitan, George Mihăiță sau Ion Dichiseanu.

AMBIANȚĂ "Diferența dintre miliție și poliție e că poliția e mult mai inteligentă. E mult mai dichisită! Mult mai hazoși! Vă dau un exemplu. Aveam 30 de ani și m-a oprit. M-a recunoscut și mi-a zis: bagă mâna-n buzunar, dă bacșiș la lăutar!"

Primul film din program a fost "Reconstituirea". Pelicula vorbește despre crima comisă în timp ce miliția încerca să facă reconstituirea unui incident banal, o bătaie între doi tineri. Filmul a fost interzis de cenzura comunistă.

GEORGE MIHĂIȚĂ, actor "Am două filme preferate, "Reconstituirea" și "Undeva la Palilula"."

VLADIMIR GĂITAN, actor "După atâția ani, filmul "Reconstituirea" îl văd într-o proiecție a casei de cultură a poliției. Mi se pare o reparație și un câștig fantastic."

DAN ANTONESCU, realizator TV "Ca polițist, nu mă uit la filme polițiste, dar la cele românești mă uit cu drag. Au avut actori buni, subiecte interesante."

PETRE TOBĂ, șeful Poliției Române "Este un moment în care putem să facem o evaluare a modului în care Poliția Română a evoluat într-un timp foarte scurt."

MONICA DAJBOJ, purtător de cuvânt, M.A.I. "În fiecare sâmbătă, la Centrul Cultural al M.A.I., se difuzează câte un film românesc de referință, intrarea este liberă, sala având o capacitate de 600 de locuri."

Evenimentul organizat de Ministerul de Interne reprezintă o premieră pentru România.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2