Date companie
 
 
 
 

Zeci de arme și grenade, găsite de polițiști în mai multe locuințe din Bacău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, arme, locuinte, politisti, carne, braconaj, vanatoare, perchezitii, arestare, munitie, grenade, detectoare, localitati, obuze, harti, capcane, trofee
 

23 de arme, zece grenade, 2.000 de cartuse și zeci de obuze de diferite marimi! Asta au descoperit polițiștii, în timpul a 33 de percheziții, efectuate în patru localitati din județul Bacău. În urma perchezitiilor, politistii au descoperit si 23 de trofee de vânatoare si 40 de kg de carne de vânat. Oamenii legii au retinut sapte persoane, sub acuzatia de contrabanda cu arme si detinere ilegala de materiale explozive. Potrivit anchetatorilor, armele, detinute ilegal de suspecti, erau folosite la braconaj.

LIVIU ATANASIU, șef Serviciu Arme si Munitie "Am identificat, de la arme introduse in tara, pana la confectionarea lor, relativ primitiva, pana la altele diversificate, folosind, pe langa munitia procurata de alti vanatori, in confectionare ilegala de cartuse."

Polițiștii au ridicat din casele suspecților, pe lângă arme, capcane metalice pentru prinderea vânatului, detectoare de metal și harti din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Suspectii foloseau hărțile pentru a gasi grenade, obuze si alte proiectile, din care extrageau pulberea exploziva.

LIVIU ATANASIU, șef Serviciu Arme si Munitie "Foloseau aceste harti pentru a stabili zonele unde au avut loc conflicte militare, sa-i ajute în gasirea de cartuse vechi, proiectile, grenade, din care era extrasa pulbere si le foloseau la confectionarea munitiei."

FELIX BANILA, primprocuror, Parchetul Bacau "Cercetarile nu se vor opri aici. Avem persoane care au oferit ajutor ]n ascunderea armelor. O parte dintre deținatori au reușit să se sustragă din fața anchetatorilor și nu au fost prezenți la percheziții".

Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 28 si 59 de ani, reținute pentru 24 de ore, au fost trimise în fața instenței, cu propunere de arestare preventivă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2