Date companie
 
 
 
 

Zeci de drumuri din zona Moldovei, blocate din cauza nămeților și viscolului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : moldova, drumuri, iarna, masuri, zapada, vremea, viscol, nameti, judetene, nationale, comandament
 

Vremea rea face ravagii in zona Moldovei! Din cauza nămeților și a viscolului, mai multe sectoare de drum, de pe șapte drumuri naționale, au fost închise. Cele mai mari probleme sunt în județele Vaslui, Bacau, Botosani, Vrancea si Iasi. Situația este dificilă și pe drumurile județene. Circa 60 dintre acestea, situate in județele Botosani, Iasi, Vrancea si Vaslui, au fost inchise circulației. Pe unele porțiuni, stratul de zăpadă măsoară chiar și trei metri.

MALIA PENU, purtãtor de cuvânt, Prefectura Neamț "Avem șapte drumuri județene blocate temporar și 12 unitãți administrativ teritoriale afectate de viscol și zãpadã, cu 37 de localitãți izolate de zãpadã. Se poate interveni cu ultiljale dipuse în comandamentul de iarnã."

Zeci de mașini au rãmas blocate în județul Botoșani, dupã ce un tir a derapat. Viscolul puternic a îngreunat intervenția utilajelor de deszãpezire.

VOX "- Uite cã n-a dat cu sare, n –a dat cu nimic. - Dar lanțuri aveți? - Da, cum sã nu! - De ce nu le-ați pus? - Pãi, dacã s-au rupt de când patinez! Putea sã stea poliția acolo."

VOX "Viscolește, e gheațã dedesubt, asta e iarna, iarna nu-i ca vara."

VOX "Pânã aici am putut ajunge, mai sunt câteva tiruri la Barbu. Cinci, șase."

VOX "Sunt blocați în fațã. Dacã ninge, aici rãmânem!"

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență și militarii au intervenit cu peste 20 de utilaje, pentru salvarea a circa 130 de persoane, aflate în patru autocare, ce au rămas blocate la Vama Albița, în timp ce se deplasau spre Republica Moldova. Oamenii au fost evacuați din autocare și adăpostiți la Primaria Huși. Militarii au intervenit și pentru deszapezirea a 3 ambulante aflate in drum spre pacienti. Guvernanții au anunțat, după ședința comandamentului de iarnă, că sunt luate măsuri speciale în zonele afectate de vreme. Atenția este îndreptată, îndeosebi, către cazurile medicale, cum ar fi pacienții care au nevoie de dializă și femeile însărcinate. De asemenea, Politia Rutiera le recomanda conducatorilor auto sa se informeze despre starea drumurilor, înainte de a porni la drum. Vesti bune vin de la meteorologi, care anunță încetarea ninsorilor, incepand de miercuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românii pot renunța, de astăzi, la portul măștii în aer liber ( 15 Mai 2021 )

  Prima etapă a revenirii la normalitate a fost marcată astăzi, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată.

 • Zăpadă, aer curat și servicii ireproșabile, la Stâna de Vale ( 21 Martie 2021 )

  Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este...

 • Raed Arafat susține că autoritățile nu și-ar dori un lockdown total ( 13 Martie 2021 )

  Raed Arafat susține că autoritățile nu au în plan instituirea unui lockdown total! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că decizia limitării circulației după ora 22:00 a fost luată pentru a limita întâlnirile dintre oameni și subliniază că în alte state, ora de intrare în casă este mult mai devreme comparativ cu țara noastră.

 • Stâna de Vale, locul ideal pentru vacanță ( 7 Martie 2021 )

  Primăvara și-a intrat în drepturi, iar practicarea sporturilor de iarnă, în majoritatea stațiunilor montane de la noi, nu este favorizată de vremea caldă specifică acestei perioade. Cu toate acestea, pârtiile din Stâna de Vale sunt numai bune pentru schi.

 • Magia zăpezii, la Stâna de Vale ( 21 Februarie 2021 )

  Dacă pe pârtiile din alte stațiuni sunt înregistrate valuri de accidente, la Stâna de Vale, în județul Bihor, condițiile de pe pârtii permit desfășurarea în condiții de siguranță a sporturilor de iarnă. Mai mult, dacă, în alte zone...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2