Date companie
 
 
 
 

Zeci de elevi care au susținut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", audiați de procurori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, bacalaureat, audieri, elevi, parinti, spaga, bolintineanu
 

Scandal, la ultima probă a examenului de bacalaureat organizat la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală! Într-o desfășurare impresionantă de forțe, procurorii și polițiștii bucureșteni au ridicat mai multe înscrisuri și obiecte. Intenția oamenilor legii de a duce candidații cu autocarele la Poliția Capitalei, pentru audieri, s-a lovit însă de opoziția părinților. Pentru elucidarea suspiciunilor legate de șpaga de la bac, elevii și părinții acestora vor fi totuși citați la audieri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Capitalei, Bogdan Staicu, 20 dintre candidați și-au exprimat dorința de a fi audiați încă de vineri, și au dat deja explicații celor 7 procurori aflați la Poliția Capitalei. Pentru ceilalți elevi au fost pregătite citații, și vor fi audiați, împreună cu părinții, sâmbătă și săptămâna viitoare. Bogdan Staicu a precizat că autocarele fuseseră aduse la liceu pentru a facilita deplasarea la audieri a celor care doreau să facă acest lucru vineri.

VOX "Au venit cu autocare să ia copiii! Ne-au împins pe noi ca pe niște animale. N-au vrut să vorbească, să ne dea și nouă o explicație! O bază legală! Am cerut o bază legală, să ne arătați și nouă niște mandate de aducere, în ce bază, ce scrie, ce acuzații li se aduc acestor copii? Nimeni nu a reușit să ne arate ceva măcar!"

Elevii acuză autoritățile un abuz și spun că așteaptă scuze din partea polițiștilor și procurorilor.

VOX "- N-am avut voie nici să mâncăm. Sunt de 24 de ore nemâncat! Nu ne-au lăsat afară să ne luăm de mâncare, absolut nimic! - Te-au pus să semnezi ceva?- Da, că pot să vin în altă zi!- Când?- De luni până joi! - Cum vezi acțiunea de astăzi, e un abuz? E normal?- Da, e un abuz! Nu mi se pare normal să te țină două-trei ore într-o sală! - Așteptați scuze din partea cuiva? - Da! - Din partea cui? - Din partea poliției, în primul rând!"

Victor Ponta susține că a făcut verificări și că nu există un mandat de aducere a tinerilor la audieri. Premierul a adăugat că va solicita ministrului Justiției să discute cu procurorul general despre situația creată la Liceul Bolintineanu.

VICTOR PONTA, premierul României "Am fost informat de ministrul de Interne despre faptul că se duc polițiștii să ia elevi de la liceu. Am întrebat dacă a existat mandat de aducere. Nu există, drept pentru care polițiștii nu trebuie să ia elevi cu forța. Să facă bine, procurorul, să îi citeze! Ce-i asta? Luăm copiii cu autobuze? Suntem iar pe vremea lui Morar și pe vremea comuniștilor?"

ALEXANDRU NICULAE, purtător de cuvânt, Poliția Capitalei "Vorbim de verificări. Nu au fost percheziționate anumite camere sau locuri sau copii! S-a discutat cu fiecare în parte, s-au întocmit liste! Punem în executare mandate emise de instanțele de judecată!"

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Capitalei, Bogdan Staicu, în Liceul "Dimitrie Bolintineanu", au fost găsite 16 lucrări xeroxate, cu răspunsurile la subiecte, și sume de bani nejustificate asupra unor supraveghetori. Potrivit legislației românești, orice persoană care a împlinit 18 ani răspunde în fața legii pentru faptele sale. Directoarea unității de învățământ a fost deja arestată, pentru trafic de influență.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Negocieri pentru moțiune ( 2 Septembrie 2021 )

  Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

 • Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate ( 5 Iulie 2021 )

  Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.

 • Prima probă a examenului de bacalaureat 2021, la Limba și Literatura Română ( 28 Iunie 2021 )

  Peste 133.000 de absolvenți de liceu au susținut, astăzi, prima probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română. Absolvenții de licee cu profil real, tehnologic...

 • Trei elevi, eliminați de la Evaluarea Națională ( 25 Iunie 2021 )

  Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...

 • A început Evaluarea Națională ( 22 Iunie 2021 )

  Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2