Date companie
 
 
 
 

Zeci de elevi care au susținut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", audiați de procurori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, bacalaureat, audieri, elevi, parinti, spaga, bolintineanu
 

Scandal, la ultima probă a examenului de bacalaureat organizat la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală! Într-o desfășurare impresionantă de forțe, procurorii și polițiștii bucureșteni au ridicat mai multe înscrisuri și obiecte. Intenția oamenilor legii de a duce candidații cu autocarele la Poliția Capitalei, pentru audieri, s-a lovit însă de opoziția părinților. Pentru elucidarea suspiciunilor legate de șpaga de la bac, elevii și părinții acestora vor fi totuși citați la audieri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Capitalei, Bogdan Staicu, 20 dintre candidați și-au exprimat dorința de a fi audiați încă de vineri, și au dat deja explicații celor 7 procurori aflați la Poliția Capitalei. Pentru ceilalți elevi au fost pregătite citații, și vor fi audiați, împreună cu părinții, sâmbătă și săptămâna viitoare. Bogdan Staicu a precizat că autocarele fuseseră aduse la liceu pentru a facilita deplasarea la audieri a celor care doreau să facă acest lucru vineri.

VOX "Au venit cu autocare să ia copiii! Ne-au împins pe noi ca pe niște animale. N-au vrut să vorbească, să ne dea și nouă o explicație! O bază legală! Am cerut o bază legală, să ne arătați și nouă niște mandate de aducere, în ce bază, ce scrie, ce acuzații li se aduc acestor copii? Nimeni nu a reușit să ne arate ceva măcar!"

Elevii acuză autoritățile un abuz și spun că așteaptă scuze din partea polițiștilor și procurorilor.

VOX "- N-am avut voie nici să mâncăm. Sunt de 24 de ore nemâncat! Nu ne-au lăsat afară să ne luăm de mâncare, absolut nimic! - Te-au pus să semnezi ceva?- Da, că pot să vin în altă zi!- Când?- De luni până joi! - Cum vezi acțiunea de astăzi, e un abuz? E normal?- Da, e un abuz! Nu mi se pare normal să te țină două-trei ore într-o sală! - Așteptați scuze din partea cuiva? - Da! - Din partea cui? - Din partea poliției, în primul rând!"

Victor Ponta susține că a făcut verificări și că nu există un mandat de aducere a tinerilor la audieri. Premierul a adăugat că va solicita ministrului Justiției să discute cu procurorul general despre situația creată la Liceul Bolintineanu.

VICTOR PONTA, premierul României "Am fost informat de ministrul de Interne despre faptul că se duc polițiștii să ia elevi de la liceu. Am întrebat dacă a existat mandat de aducere. Nu există, drept pentru care polițiștii nu trebuie să ia elevi cu forța. Să facă bine, procurorul, să îi citeze! Ce-i asta? Luăm copiii cu autobuze? Suntem iar pe vremea lui Morar și pe vremea comuniștilor?"

ALEXANDRU NICULAE, purtător de cuvânt, Poliția Capitalei "Vorbim de verificări. Nu au fost percheziționate anumite camere sau locuri sau copii! S-a discutat cu fiecare în parte, s-au întocmit liste! Punem în executare mandate emise de instanțele de judecată!"

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Capitalei, Bogdan Staicu, în Liceul "Dimitrie Bolintineanu", au fost găsite 16 lucrări xeroxate, cu răspunsurile la subiecte, și sume de bani nejustificate asupra unor supraveghetori. Potrivit legislației românești, orice persoană care a împlinit 18 ani răspunde în fața legii pentru faptele sale. Directoarea unității de învățământ a fost deja arestată, pentru trafic de influență.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la Sf. Parascheva ( 14 Octombrie 2020 )

  Incidente la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Unii credincioși i-au îmbrâncit și bruscat pe membrii forțelor de ordine și au încercat să ajungă în apropierea raclei cu moaște, care a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane.

 • Descinderi la evazioniști ( 8 Octombrie 2020 )

  Descinderi ale polițiștilor din Capitală în București și în mai multe județe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul achizițiilor intracomunitare. Au fost efectuate percheziții în județele Ilfov, Călărași, Mehedinți, Buzău, Dolj, Ialomița și Sibiu.

 • Un copilaș a luat foc de la grătarul aprins de părinți ( 3 Octombrie 2020 )

  Un copil de patru ani, din județul Prahova, a suferit arsuri grave, în timp ce se afla cu părinții la un grătar. Nenorocirea s-a produs din cauză că părinții au turnat o substanță inflamabilă pe grătar, pentru a-l încinge...

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Rezultate finale, la bacalaureatul de toamnă ( 5 Septembrie 2020 )

  Rezultate mult mai bune, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat! Potrivit rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor. Aproape 11.750 absolvenți de liceu au promovat examenul de bacalaureat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2