Date companie
 
 
 
 

Zeci de gospodării, amenințate de alunecările de teren, în județul Gorj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : alunecari, teren, locuinte, cimitir, oameni, gospodarii, surpari, poiana, seciuri, bustuchin
 

Alertă maximă în satul Poiana Seciuri, din comuna gorjeană Bustuchin! Douăzeci de familii riscă să fie evacuate, după ce ploile torențiale căzute în ultima perioadă au reactivat alunecările de teren. Oamenii s-au trezit, peste noapte, cu o adevărată prăpastie în spatele caselor. Autoritățile locale au amenajat deja spațiile în care vor fi adăpostiți sinistrații.

VOX "- În 2006, a fost mai departe și acum s-a mai apropiat de casă cu câțiva metri. Este periculos. –Sunteți dispus să plecați din casă? - Nu sunt dispus să plec, dar, dacă este nevoie, trebuie!"

VOX "– Sunteți în pericol? – Păi, categoric, cum ați văzut! Suntem în ultimul punct."

GHEORGHE STOENESCU, viceprimar, comuna Bustuchin "Ne-au pus în vedere să fim pregătiți pentru eventuala evacuare a persoanelor aflate în pericol, întrucât alunecările au avansat foarte mult spre gospodării și, în orice moment, gospodăriile pot fi afectate."

Surpările au afectat inclusiv cimitirul satului. Mai multe morminte au fost distruse, iar oamenii au fost nevoiți să-și dezgroape morții și să-i înhumeze în altă parte.

VOX "Ne-a făcut părintele slujbă, tot ca la înmormântare, pomană acasă. Nu ne așteptam, că am plâns și plâng că să îl scoți o a doua oară, și mi-e frică că se lasă mereu."

GHEORGHE STOENESCU, viceprimar, comuna Bustuchin "Au fost afectate inițial 5 morminte. Cavourile au fost mutate în alte locuri mai stabile. Am evacuat o mare parte din pământul, care punea în pericol cavourile din partea de vest a cimitirului."

Ploile au provocat și surparea unui drum din localitatea Roșia de Amaradia, comună care a fost afectată grav de alunecările de teren produse în 2006. Deși Guvernul le-a construit atunci locuințe în comuna Alben, oamenii își riscă viața și refuză să se mute din gospodăriile aflate în pericol.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2