Date companie
 
 
 
 

Zeci de gospodării inundate în județul Arad

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, arad
 

Prăpăd în județul Arad. Zeci de gospodării au fost inundate în urma potopului care s-a abătut asupra localității Zăbrani. Un canal colector s-a revărsat, iar oamenii s-au trezit cu apa în curți și chiar în case. Și în orașul Bocșa din Caraș-Severin a fost dezastru: zeci de străzi au fost inundate în urma unei furtuni violente.

AMBIANȚĂ - șuvoaiele de apă printre sacii de nisip

O jumătate de oră a fost suficientă pentru ca zeci de gospodării să fie inundate.

AMBIANȚĂ unii scot apa cu galeata din baie "A fost mai mare apa de atat? a fost....cam atat cam pana aici. Jumate de metru? Cam pana aici."

Pompierii voluntari din comuna Zăbrani dar și din satele învecinate, ajutați de un echipaj de la ISU Arad au muncit ore în șir pentru a-i ajuta pe oameni să scoată apa din gospodării.

AMBIANȚĂ oamenii încearcă să scoată apa cu mătura

VOX"-Mare apa? foarte mare...era pana la genunchi.se cunoaste, pana aici. intr o ora a venit potopul."

Canalul colector, care adună apele de pe dealurile din apropiere n-a mai facut față. spun localnicii. Mulți au rămas fără mobilier și aparate electrocasnice.

VOX
"-A plouat...hoho...a plouat cred vreo 80 de litri pe metrul patrat. (...) -si a venit de pe valea aia dinspre piata, de acolo a venit ploaia torentiala."

VOX
"-Cate case?pai majoritatea de aici, de pe valea asta. toate sunt inundate."

Pompierii voluntari au folosit saci cu nisip pentru a face diguri împotriva inundațiilor. Locuințele nu erau asigurate, dar oamenii afectați vor fi ajutați de primărie. Și în orașul Bocșa din Caraș Severin a plouat în 20 de minute cât într-o săptămână. Aceeași imagine: canale care nu fac față și zeci de grădini și curți inundate.

AMBIANȚĂ: "A intrat si in curte? ohohohoooo. (curti pline de apă)« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Lucrările de reabilitare la DN 76, în ritm alert ( 1 Noiembrie 2020 )

  În sfârșit, se mișcă lucrările pe Drumul Național 76 Oradea-Deva! A fost supranumit „dezastrul național”, „drumul rușinii” ori „drumul incompetenței guvernanților”, după ce lucrările de reabilitare, începute în 2007...

 • Pădurari cercetați pentru furt de lemne din pădure ( 28 Octombrie 2020 )

  Descinderi ale polițiștilor la mai multe adrese din Timiș și Arad într-un dosar de furt de lemn. Perchezițiile au vizat mai mulți pădurari din cadrul Ocolului Silvic Lugoj care au obținut ilegal material lemnos.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Persoanele afectate de inundații, sprijinite de către autorități ( 24 Iunie 2020 )

  Șeful statului, îngrijorat din cauza inundațiilor care au făcut prăpăd în majoritatea regiunilor țării! Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate românilor afectați de efectele vremii nefavorabile și a dat asigurări că aceștia vor fi ajutați.

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2