Date companie
 
 
 
 

Zeci de gospodării inundate, traficul rutier și cel feroviar restricționate, în județul Mehedinți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, trafic, pompieri, mehedinti, rutier, Severin, circulatia, restrictii, feroviara, ape, turnu, drobeta, viituri, stehaia desnatui
 

Ploaia torențială a provocat inundații în Mehedinți! Peste 60 de gospodării din mai multe localități au fost inundate, duminică dimineață, iar circulația rutieră este restrictionață pe DN 67, după ce apa a ajuns pe carosabil. De asemenea, a fost afectat traficul feroviar între Drobeta Turnu Severin și Strehaia. Potrivit autorităților locale, cea mai gravă situație este în localitatea Gvardenița, unde râul Desnățui a ieșit din matcă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, și a inundat 50 de gospodării.
La fața locului au intervenit pompierii cu motopompe. Alte 15 gospodării au fost inundate în localitățile Podu Grosu, Piatra Albă, Prunișor, Severinești și Petra.

VOX ”- Vă omorî animale? - O iadă. - Și în casă cât e apa? - Până aici!”

AMBIANȚĂ ”În vale, uite, căzu bucătăria aia jos. Noroc ca veniră oamenii aîia și scoaseră porcii, că murea porcii acolo.”

AMBIANȚĂ ”Aragazul, tot! Mașinî de spălat, televizoare, tot! Uite! Covoare, alea pe jos, toate! Ăsta, parchetul... Avea copilul, era, croitor, uite, toate...”

AMBIANȚĂ ”La prima evaluare este clar că nu e nimeni în pericol și nu este nevoie de evacuare. Dar, vreau să știi, ca să transmitem la dispecerat, să fie datele foarte concrete. Sa știi, inclusiv în fiecare gospodărie, e și copii și fiecare familie. Atât, da? Transmite la dispecerat. Eu sunt aici, cu domnul prefect.”

VOX ”- V-a anunțat tărziu că se întâmplă? - Ce să anunțe? N-a anunțat nimeni nimic!  Azidimineață mă sculai să mă duc să fac o cafea, apa până colea! Intrai în casă, îndărăt!”

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, de dimineața, în localitatea Malovăț traficul rutier pe DN67 se desfășura cu restricții între Drobeta Turnu Severin și Târgu Jiu, după ce un pasaj peste calea ferată din localitatea Halânga a fost inundat din cauza canalizării care nu a făcut față precipitațiilor abundente. De asemenea, nu s-a mai putut circula pe drumul județean 606 B, între localitățile Poroina Mare – Stignița, după ce a fost acoperit de ape. Totodată, în județul Mehedinți, traficul feroviar a fost întrerupt pe magistrala 900, între Drobeta-Turnu Severin și Strehaia, deoarece între stațiile Igiroasa și Prunișor calea ferată a fost acoperită de viitură.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2